AcasăNewsSUA, dupa masacru, promo la arme

SUA, dupa masacru, promo la arme

Nici nu s-a uscat sangele victimelor din Florida si producatorii de armement se pregatesc iar sa faca America mareata

La cateva zile dupa macelul din 14 februarie dintr-un liceu din Florida soldat cu 17 morti, Slide Fire Solutions, un fabricant de armament a lansat o campanie de merketing anuntand si reduceri cu 10% a produselor sale.

Nici nu s a uscat sangele victimelor din Florida si producatorii de armement se pregatesc iar sa faca America mareata

Slide Fire Solutions care fabrica rau famatele ”bumb stocks”, dispozitive care permit accelerarea cadentei de tragere a unei arme la sute de cartuse pe minut, a anuntat aceste reduceri impreuna cu codul promotional ”MAGA”, un acronim targetat in omagiul sloganului de campanie a lui Trump, ”Make America Great Again”, generand un val de indignare. ”Bumb stock” imbunatatesc cadenta de tragere a armelor semiautomate (tip folosit si in masacrul din Florida) in conditiile in care armele automate sunt interzise civililor. Slide Fire Solution a lansat operatiunea de marketing cu #HeresToFreedom, referinta la al doilea amendament al Constitutiei SUA, care garanteaza dreptul de a purta o arma ”necesar pentru securitatea unui stat liber”. ”Bump stoks” se afla in centrul unei polemici in SUA, in special dupa ce autorul altui masacru, din Las Vegas (octombrie 2017) a folosit un astfel de dispozitiv omorand 58 de oameni si ranind peste 500. Un bilant enorm, imputabil in mare parte folosirii acestui accesoriu care, adaptat la o arma semiautomata, permite o candenta de tragere similara unei arme automate.

Fabricantul se apara: impozite, angajati…

Insa expertii deja au denuntat lipsa valorii de autoaparare a unui ”bump stock”, aceste dispozitive nepermitand o tragere precisa ci tocmai imprastierea gloantelor. Casa Alba inca nu a reactionat la aceasta ”promotie prezidentiala” a celor de la Slide Fire si nici daca, dupa masacrul din Florida, se va opune sau nu pentru noi restrictii privind ”bump stocks”. Fondatorul Slide Fire, Jeremiah Cottle, a declarat de partea sa ca inchiderea fabricii sale ar ”face rau intregii comunitati” si a dat asigurari ca ”plateste un numar mare de impozite”. Implantata in Moran, Texas, Slide Fire angajeaza peste o zecime din populatia totala a acestui oras si este unul din cei mai mari angajatori din regiune.

author avatar
Tudor Borcea
180 afisari

1 COMENTARIU

  1. Deci fuga fuga corsarilor ca va ia Donald butonul 3 automat si de va mai scade si incarcatorul muschetele voastre pese de muzeu… Din era glaciara a violentei sangeroase a cauboului american.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger