AcasăNewsSUA despre amenintarile cu "razboiul sacru" ale Coreei de Nord: retorice si...

SUA despre amenintarile cu „razboiul sacru” ale Coreei de Nord: retorice si de „fanfaronada”

(foto:stirilazi.ro)

Statele Unite au relativizat luni amenintarile nord-coreene de a riposta cu un „razboi sacru” la manevrele comune intreprinse de Washington si Coreea de Sud, numindu-le retorice si de „fanfaronada”.

(foto:stirilazi.ro)

„Exercitiul (efectuat impreuna cu Coreea de Sud) este organizat cu regularitate. Si ca de obicei, avem parte in timpul desfasurarii exercitiilor de acest gen de retorica si laudarosenii”, a declarat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat Victoria Nuland, in cadrul unei conferinte de presa. „Pentru noi nu este, asadar, nimic nou aici”, a adaugat aceasta.

Coreea de Sud si Statele Unite au lansat luni manevre comune de mare anvergura. Inaintea acestor manevre, Kim Jong-Un, noul lider al Coreei de Nord, a vizitat doua unitati militare, a raportat presa oficiala duminica. Zona „este un focar unde poate izbucni in orice moment un razboi din cauza provocarilor iresponsabile ale inamicului catre agresiune”, a declarat noul lider, care i-a succedat tatalui sau decedat la 17 decembrie, conform agentiei oficiale KCNA.

Sambata, Phenianul a amenintat, de asemenea, cu lansarea unui „razboi sacru” la adresa manevrelor comune, numindu-le „o declaratie mascata de razboi”.

author avatar
National
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger