AcasăNewsSUA da ultimatum Iranului, dar prin Rusia

SUA da ultimatum Iranului, dar prin Rusia

Doua nave israeliene de razboi s-au alaturat flotei din Marea Rosie

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, i-a cerut sefului diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, sa informeze Iranul ca i se acorda o ultima sansa.

Doua nave israeliene de razboi s-au alaturat flotei din Marea Rosie

Clinton si Lavrov au avut o intrevedere luni, la New York, dupa o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Cu aceasta ocazie, sefa diplomatiei americane i-a cerut lui Lavrov sa transmita Iranului ca „negocierile prevazute in aprilie intre Teheran si sase mediatori internationali sunt ultima sansa de a evita razboiul”.  Cele sase state sunt SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franta si Germania.

Conform sefului diplomatiei turce, Ahmet Davutoglu, aceste negocieri ar putea avea loc la inceputul lui aprilie, la Istanbul. Intre timp, Kommersant anunta ca Rusia se pregateste sa faca fata unor eventuale atacuri impotriva Iranului. Conform unei surse din Ministerul de Externe, un program clasat „top secret” a fost creat pentru a proteja cetatenii rusi in cazul unui razboi impotriva Iranului.  Pana una-alta, doua nave de razboi israeliene au trecut prin Canalul de Suez, catre Marea Rosie escortate de o nava franceza “Imidisi”. Conform unor surse, cele doua nave de lupta  israliene s-au alaturat unei flote.

author avatar
Adina Mutar
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger