AcasăNewsSUA au burdusit doua insule arabesti cu trupe

SUA au burdusit doua insule arabesti cu trupe

Aliatii sunt in grafic cu desfasurarea de trupe si tehnica de razboi

Nimeni nu vrea razboi cu Iranul, dar toata lumea se pregateste. SUA au comasat trupe in doua insule pentru a fi aproape in eventualitatea unui conflict.

Aliatii sunt in grafic cu desfasurarea de trupe si tehnica de razboi

50.000 de militari americani sunt debarcati in bazele din Socotra-Yemen si Masirah-Oman, cu tot cu tehnica de lupta.

Mijlocul lui martie, punct decisiv

Pana la mijlocul lunii februarie, operatiunea va fi incheiata. Acestia se adauga la trupele deja existente in Golf. Se preconizeaza ca, pana la mijlocul lunii martie, SUA vor avea in zona 100.000 de militari din U.S. Air si U.S. Naval Forces. In tot acest timp, oficial, se spune ca se negociaza cu Iranul ca sa nu se ajunga la conflict. Insa, este evident ca SUA nu-si cara militarii in Golf pentru exercitii. Cele doua insule sunt foarte importante din punct de vedere strategic. Socotra, Yemen, se afla la 80 de kilometri de Cornul Africii. Insula are 120 de kilometri lungime si 40 latime. Baza militara americana din Socotra, dotata inclusiv cu submarine, monitorizeaza tot ce misca in Marea Rosie, Marea Arabica , Golful Aden si pe „caile navale strategice”.

Pentagonul a ratacit doua miliarde de dolari

Mult controversatul dictator Ali Abdullah Saleh, al Yemenului, cu aceasta insula si-a negociat sederea la putere in ultimul an, de cand au izbucnit revoltele. Masirah, care tine de Oman, este la sud de intrarea din Stramtoarea Ormuz in Golful Oman, dinspre Marea Arabica. Cu astfel de miscari de trupe, Departamentul american al Apararii nu-si mai bate capul sa justifice folosirea a doua miliarde de dolari din fondurile pentru Irak, din anii care au urmat declansarii ofensivei in 2003! Banii erau pentru reconstructie, dar in teatrul neprietenos de operatiuni din Irak, cine mai stie ce afaceri dubioase, cu banii jos, s-au desfasurat.

author avatar
Adina Mutar
484 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger