AcasăNewsSUA ameninta Rusia: „Va distrugem tot arsenalul nuclear!”

SUA ameninta Rusia: „Va distrugem tot arsenalul nuclear!”

usa x russia

Intr-o perioada in care tensiunile regionale ajung tot mai des sa depaseasca granita unor simple ciocniri locale, angrenand tot mai multe natiuni in conflicte majore, diplomatia are menirea sa readuca pacea in lume. Este o obligatie asumata, o definitie a insasi rolul pe care-l joaca pe harta politica aceasta meserie. Vedem, insa, ca tot mai multi ambasadori cad prada unor porniri de moment, dand frau liber unor ganduri sau ambitii personale, nicidecum nationale. Este inceputul cangrenei pentru omenire, caci istoria ne-a demonstrat de atatea ori cum de la simple declaratii belicoase se poate ajunge la infruntari militare pe scara larga.

Cu un presedinte tot mai belicos, in persoana lui Donald Trump, ne-am fi asteptat ca macar restul personalului din administratie sa arate imaginea unei Americi cerebrale, care nu arunca amenintari de dragul vorbelor rostite la microfon. De unde! N-ai sa vezi, cel putin nu in persoana cucoanei Kay Bailey Hutchison, ambasador SUA pe langa NATO. O functie, sa recunoastem, de o importanta strategica, doar vorbim despre cea mai puternica alianta militara de pe glob. Cand colo, ce sa vezi – imaginandu-se, probabil, in fruntea unei armate de milioane de Rambo, Kay Hutchison si-a permis sa ameninte Rusia cum n-a mai facut-o nimeni in ultimii 30 de ani! Americanca a declarat, nici mai mult, nici mai putin, ca America e pregatita sa distruga arsenalul nuclear pe care se bazeaza Vladimir Putin! Pac-pac, cum ar zice Gigi Becali, si bombele rusilor dispar, sunt spulberate! Doamne, cine a ajuns sa lucreze in diplomatie! In ritmul asta, maine-poimaine te astepti sa-l vezi pe la adunarile ONU pe Floyd Mayweather, fluturand pumnul deasupra capetelor liderilor lumii.

Evident, e vina lui Putin!

Nici nu mai trebuie sa precizam ca Vladimir Putin e vinovat pentru aceasta situatie tensionata. Cum s-a ajuns aici, nu stim, insa totul a pornit de la urmatorul comunicat pe care aceasta „Wonder Women” l-a postat pe site-ul Misiunii SUA la NATO: „In privinta Tratatului INF, am incercat sa transmitem de cativa ani Rusiei mesajul ca stim despre incalcarea de catre ei a acestui Tratat. Am aratat Rusiei dovezile pe care le avem ca incalca Tratatul. Dezvolta o racheta balistica avand raza medie de actiune, prin incalcarea Tratatului INF. Statele Unite nu vor retragerea din acest Tratat si, categoric, nu intentionam sa incalcam acordul. Le cerem aliatilor nostri sugestii despre directia care trebuie urmata pentru a face Rusia sa se conformeze. Dar, daca Rusia continua sa spuna ca nu incalca Tratatul, atunci trebuie sa gasim alte modalitati pentru a aduce Rusia la masa discutiilor. Masurile de contracarare ar putea include eliminarea rachetelor dezvoltate de Rusia prin incalcarea acestui Tratat”. Intrebata de jurnalisti ce a baut, portavocea lui Trump s-a pornit: „Vom incerca sa dezvoltam capabilitati prin care sa eliminam rachetele rusesti care pot lovi tarile aliate din Europa si statul american Alaska. Presupun ca este si in interesul nostru, si in cel al Canadei. Avem riscuri nord-atlantice, dar si la nivel european”.

„Alo, Trump, tu o auzi p-asta ce zice?”

Reactia Moscovei n-a intarziat sa apara, dar, spre deosebire de Romania, care isi pune premierul sa discute cu toti neavenitii de pe la Bruxelles, Kremlinul i-a rezervat doamnei Kay Hutchison fix o persoana de acelasi rang. Asadar, razboiul „divelor” din diplomatie a inceput, cu Maria Zaharova (purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe) in celalalt colt al ringului: „Se pare ca persoanele care fac astfel de declaratii nu isi dau seama de gradul lor de responsabilitate si de pericolul retoricii agresive. Cine a mandatat-o pe aceasta doamna sa faca asemenea declaratii? Poporul american? Fiti convinsi ca expertii militari rusi vor da un raspuns detaliat amenintarilor reprezentantului permanent al SUA la NATO privind doborarea rachetelor noastre”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
770 afisari

2 COMENTARII

  1. Experti vor constata iubitea ?… cain bancul cu un homosexual se indragostise teribil de un doctor chipes,.Sta el ce sta se gandeste cum sa faca si intr-un final se programeaza la o consultatie Intra in cabinet si incepe:
    -Domnul doctor, ma inteapa ceva tare, tare rau in fund. Nu stiu ce ar putea fi. Ce credeti sa fie? La care doctorul:
    -Pai, hai sa vedem. Puneti-va pe masa sa va consult. In fine, ii baga mana in fund, palpeaza cu doua degete pe acolo si zice:
    -Stimabile, n-ai nimic.
    Homosexualul:
    -Domnule doctor mai adanc, va rog, mai adanc ma inteapa tare!
    Baga doctorul toata mana. Homosexualul il roaga:
    -Mai mult , va rog ca ma doare mai adanc! Doctoru asudat in fine baga mana pana la cot simte ceva si zice:
    -Domne, dumneata ai ceva in fund. Apuca el cu grija trage usor afara si scoate – stupoare- un trandafir. La care homosexualul:
    – Pentru dumneavoastra!

  2. Boanchis, pai ce faci mah, puinache, te certi cu licuriciul? Bagi sup bseudonim, hah? Curagioarso ce eshti!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger