AcasăNewsStudiul care spune totul: Peste 80% dintre elevii bucuresteni au baut alcool!

Studiul care spune totul: Peste 80% dintre elevii bucuresteni au baut alcool!

Un studiu realizat in cadrul programului „Tineri in Europa” arata ca elevii bucuresteni sunt cei mai betivi dintre elevii care invata in 19 capitale europene.

Conform rezultatelor studiului, anuntate de Cosmina Simean, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, peste 80% dintre elevii bucuresteni, care au implinit 14 ani, au consumat cel putin o data alcool.

In plus, elevii bucuresteni au consumat mult mai mult alcool facut in casa decat elevii din alte capitale europene. Iar o cauza a acestei probleme o reprezinta monitorizarea parentala, respectiv timpul prea mic pe care parintii il petrec in compania copiilor lor.

In medie, elevii din Bucuresti consuma cam de trei ori mai mult alcool facut in casa decat copiii din alte capitale europene, iar 27% dintre elevii bucuresteni fumeaza zilnic, fata de 19,6%, media din celelalte capitale europene.

Aproape jumatate dintre elevii bucuresteni recunosc ca s-au imbatat cel putin o data, iar peste 10% dintre acestia recunosc ca s-au drogat cel putin cate o data, in special cu canabis sau amfetamine.

Pus in tema, Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a anuntat ca vrea sa inaspreasca controalele la magazinele de etnobotanice si la zonele din apropierea scolilor unde elevii pot consuma bauturi sau pot fuma. De asemenea, Oprescu vrea sa doteze fiecare sector cu sali de sport dotate si cu bazine olimpice de inot „pentru ca ne dorim sa dam o preocupare acestor copii care trebuie sa-si petreaca util timpul”.

author avatar
Cristi Ionita
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger