AcasăNewsStudiu: Presedintii traiesc mai mult ca alegatorii

Studiu: Presedintii traiesc mai mult ca alegatorii

Clinton spera ca s-a molipsit de la Ford de viata-ndelungata

Un studiu al cercetatorului american S. Jay Olhansky a scos in evidenta ca presedintii traiesc peste media cetatenilor din perioada mandatului lor.

Clinton spera ca s-a molipsit de la Ford de viata-ndelungata

Olhansky este specialist sociolog la Universitatea Illinois, din Chicago, fiind autorul a numeroase studii bazate pe statistici.

Olhansky ar fi ajuns la aceeasi concluzie cercetand si presedintii Romaniei

Din prezentul studiu reiese ca, in ciuda presiunii “Biroului Oval”, 23 dintre presedintii americani, care s-au „dus” de moarte naturala, au trait peste media de viata a cetatenilor din perioada mandatului lor. Primii opt dintre cei 23 de presedinti americani au avut o medie de viata de 79,8 ani, in conditiile in care, in acea perioada, asteptarile de viata ale populatiei nu depaseau 40 de ani! Mai aproape de prezent, de la Herbert Hoover la Ronald Regan, exceptandu-l pe John F. Kennedy, care a fost asasinat, media de viata a presedintilor americani a fost de 68,9 ani, in timp ce aceea a populatiei a fost de doar 58,9 ani. Patru dintre acestia au trait chiar peste 90 de ani, cum au fost Ford, Regan, Adams si Hoover.

Si „bunicutele” noastre confirma

Emil Constantinescu (stanga) si Ion Iliescu (dreapta)

Se pare ca si Romania are tendinta sa urmeze aceasta frumoasa traditie americana. Daca ne uitam la primii doi presedinti ai Romaniei, de dupa 1989, observam ca situatia este asemanatoare cu cea din SUA. Atat Ion Iliescu, care are 81 de ani, cat si Emil Constantinescu, la cei 72 de ani ai sai, au depasit media de varsta a romanilor care este, in prezent, de 71,8 ani, ceea ce ne face sa tragem concluzia ca si biroul de la Palatul Cotroceni are o influenta benefica asupra celor care-l ocupa. Sa traiti mult si bine!

author avatar
Silviu Ionescu
693 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger