AcasăNewsStudiu: La urma urmei, femeile nu pot trăi mai mult decât bărbații....

Studiu: La urma urmei, femeile nu pot trăi mai mult decât bărbații. Care sunt explicațiile

femeiStudiu: La urma urmei, femeile nu pot trăi mai mult decât bărbații. Care sunt explicațiile

Un studiu a pus sub semnul întrebării credința îndelungată potrivit căreia că femeile supraviețuiesc bărbaților.

Analiza pe două secole pe toate continentele a arătat că, deși bărbații au o speranță de viață mai mică decât sexul opus, ei au o „șansă substanțială de a supraviețui femeilor”.

Între 25% și 50% dintre bărbați au supraviețuit femeilor, potrivit cercetătorilor din Danemarca, care au subliniat că diferențele mari în speranța de viață maschează uneori suprapuneri substanțiale ale duratei de viață între sexe și că rezumarea duratei medii a vieții poate fi o „măsură simplistă”.

Studiul, publicat în jurnalul BMJ Open, a examinat date despre durata de viață a bărbaților și femeilor din 199 de țări timp de aproape 200 de ani. Concluzia este că bărbații au o probabilitate mare de a supraviețui femeilor, în special cei care sunt căsătorite sau au o diplomă.

Bărbații căsătoriți sau cu studii universitare supraviețuiesc femeilor fără soț

„Bărbații care sunt căsătoriți sau au o diplomă universitară tind să supraviețuiască femeilor care sunt necăsătorite sau care nu au o diplomă de liceu”, au spus autorii studiului, citați de The Guardian.

Analiza a mai constatat că, în țările dezvoltate, probabilitatea ca bărbații să supraviețuiască femeilor a scăzut până în anii 1970, după care a crescut treptat la toate populațiile.

Creșterea și scăderea diferențelor în speranța de viață au fost atribuite în principal fumatului și altor diferențe de comportament. „O interpretare oarbă a diferențelor de speranță de viață poate duce uneori la o percepție distorsionată a inegalităților reale [în durata de viață]”, potrivit cercetătorilor.

„Deși speranța de viață a bărbaților este în general mai mică decât speranța de viață a femeilor, iar ratele de deces la bărbați sunt de obicei mai mari la toate vârstele, bărbații au șanse substanțiale de a supraviețui femeilor”.

author avatar
Andreea Vlad
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger