AcasăNewsStudentii greci “au cucerit” Televiziunea publica

Studentii greci “au cucerit” Televiziunea publica

Un grup de studenti greci a patruns duminica seara in sediul postului public de televiziune pentru a-si exprima nemultumirea privind reforma universitara.

Studentii s-au unit cu angajatii din domeniul public pentru a protesta impotriva implementarii masurilor de austeritate

Politia a folosit gaze lacrimogene impotriva unei manifestatii a studentilor in apropierea Parlamentului, in timp ce postul public de televiziune NET a fost ocupat de peste 50 de studenti.  „Sunt studenti. Nu este o defectiune tehnica” a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Elias Mossialos, incercand sa linisteasca populatia, care, probabil, credea ca are parte de o revolutie televizata, ca la evenimentele din ’89, din Romania.

Bani da, austeritate nu

In exteriorul Parlamentului, politia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestantii ostili politicii de austeritate a Guvernului si care blocau un bulevard din centrul capitalei. 2.000 de persoane s-au reunit in piata Syntagma, centrul manifestatiilor organizate impotriva Guvernului. Angajatii de la metrou si din transportul de la suprafata, inclusiv cel feroviar de la periferia capitalei elene, au declansat o greva de 24 de ore, in timp ce autobuzele si troleibuzele au incetat activitatea pentru cateva ore. Aceste incidente intervin in timp ce ministrul grec de Finante se afla la Washignton pentru o serie de intrevederi in vederea obtinerii unor noi imprumuturi. Insa, intarzierea aplicarii reformelor si esecul in privinta restabilirii ordinii publice nu prezinta garantii pentru reprezentantii FMI, ai Bancii Centrale Europene si ai Comisiei Europene.

author avatar
Adina Mutar
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger