AcasăNewsStudenții care se vaccinează primesc burse și cazare gratuită. Se întâmplă la...

Studenții care se vaccinează primesc burse și cazare gratuită. Se întâmplă la o universitate din România

covid

Vești bune pentru studenții unei universități din România. Conducerea instituției a decis să încurajeze vaccinarea oferind studenților cazare gratuită și burse. Anunțul a fost făcut chiar de rectorul universității.

Universitatea Transilvania, din Brașov (UniTBv), acordă o serie de beneficii studenților care acceptă să se vaccineze antiCovid. Rectorul instituției precizează că totul se desfășoară în limite legale.

Burse de 250 de lei pentru studenții care se vaccinează

„În septembrie, am decis ca toţi cei care se vaccinau până la sfârşitul lunii să beneficieze de cazare gratuită în luna octombrie, iar după începerea anului universitar, am decis, Consiliul de Administraţie şi Senatul UniTBv, că toţi studenţii care se vor vaccina până la sfârşitul lunii octombrie vor beneficia de o bursă specială, ocazională – legea ne permite – de 250 de lei”, a anunţat rectorul UniTBv, citat de newsweek.ro.

Potrivit acestuia, după primele estimări, în jur de 40% din studenții cazați în căminele universității ar fi deja vaccinați. În alte universități românești procentele diferă mult, rata studenților vaccinați fiind între 30% și 70%.

„În majoritatea universităţilor din România, studenţii au început cursurile de abia de o săptămână şi suntem în curs de a evalua, pe bază de dovezi, acest procent. Doar pentru cei care locuiesc în căminele UniTBv, cifrele ne arătau un procent de 40% vaccinaţi. Un sondaj, făcut pe bază de estimări, arată că acest procent ar varia între 30 şi 80% în universităţile româneşti”, a precizat dr. Vasile Abrudan, rectorul UniTBv.

Cursurile nu vor fi trecute în online

Pe de altă parte, acesta a subliniat că nu va obliga niciun student să se vaccineze, însă nici nu va trece cursurile universității în online pentru acele grupe care au câte un student infectat.

„Este opţiunea lor, nici nu sunt adeptul obligativităţii vaccinării în cazul persoanelor care au recomandări de la medic să nu se vaccineze, dar vă spun, şi în calitate de părinte, că şi copiii mei, de 18 şi respectiv 16 ani, sunt vaccinaţi. (…) Nu vom trece activitatea în online pentru un an întreg sau pentru una, două, trei grupe pentru că un student este infectat. Vom da posibilitatea acelui student să recupereze orele „, a mai spus rectorul universității, potrivit sursei citate. Acesta a precizat că,  inclusiv pentru formele de studiu la zi, prezenţa la ore nu este obligatorie.

author avatar
Alina Costache
456 afisari

2 COMENTARII

  1. Ciolos e pupinkuristul lui Micron, adica pitikul francez abuzat, care sta cu o femeie mai in varsta decat el cu 15 ani numai de forma, Micron fiind de tanar numai dosist !! Bai, dar disperati sunt astia sa aiba studenti cobai in numar cat mai mare, dar e bine ca macar sa stim cine ne sunt dusmanii de clasa, astia o sa fie taiati primi cand va incepe iuresul peste tot, e clar ca astia de la servicii citsc tot ce se scrie pe aici, fac deja pe ei de frica ordinarii aia tradatori de colonie din lumea a 3-a !! Vine decembrie, bai criminalilor, sa vedeti voi acum fokuri de tabara !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger