AcasăNewsStudenta criminala de la Medicina cere intreruperea pedepsei fiindca e gravida

Studenta criminala de la Medicina cere intreruperea pedepsei fiindca e gravida

Carmen Bejan, fosta studenta la Medicina din Timisoara care a fost condamnata la 20 de ani de inchisoare dupa ce ar fi participat la uciderea si transarea unui barbat, cere intreruperea pedepsei pe motiv ca este insarcinata si vrea sa nasca in libertate.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului Arad, Carmen Bejan a depus recent o cerere de intrerupere a executarii pedepsei cu inchisoarea, iar termenul de judecata a acesteia este 16 ianuarie. In cerere, Carmen Bejan mentioneaza ca este insarcinata, insa nu precizeaza in cate luni. Fosta studenta cere sa nasca in libertate si sa i se permita sa stea un an cu copilul acasa.

Tanara nu precizeaza cine este tatal copilului, iar reprezentantii Penitenciarului de Maxima Siguranta Arad, unde este incarcerata, nu au putut oferi deocamdata mai multe informatii. In iunie 2011, instanta suprema i-a condamnat definitiv pe Carmen Bejan si Sergiu Florea, cei doi studenti la Facultatea de Medicina din Timisoara care au ucis si transat un barbat, la 20 de ani de inchisoare cu executare.

Atunci, instanta suprema a respins recursurile celor doi studenti, astfel ca acestia au ramas cu condamnarea primita la Curtea de Apel Timisoara. In 20 ianuarie 2011, Curtea de Apel Timisoara i-a condamnat pe Carmen Bejan si Sergiu Florea la 20 de ani de inchisoare cu executare, dupa ce Tribunalul Timis ii condamnase la 16 ani de detentie. Totodata, instanta i-a obligat pe acestia sa plateasca familiei victimei despagubiri materiale de 20.000 de euro.

In vara anului 2009, cadavrul transat al unui barbat a fost gasit intr-o masina aflata in fata unui camin studentesc din Timisoara. Sergiu Florea si Carmen Bejan, pe atunci in varsta de 20 de ani si studenti la Universitatea de Medicina din Timisoara, au fost arestati in 2 august 2009.

Sergiu Florea a fost arestat sub acuzatia de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitate la omor. In urma audierilor, incadrarea juridica pentru studenta arestata a fost schimbata in omor. Totodata, cei doi au fost supusi unei expertize psihologice la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici”, care sa ateste daca au avut sau nu discernamant in momentul in care au comis crima. Ei au fost trimisi in judecata, in luna noiembrie 2009, pentru omor deosebit de grav si profanare de morminte, ultima incadrare facand referire la faptul ca cei doi l-au transat pe barbatul pe care l-au ucis. Tribunalul Timis a prelungit apoi mandatele de arestare in cazul celor doi.

Totodata, Florea a fost transferat din arestul Politiei Timis la Penitenciarul din Timisoara, iar Carmen Bejan a fost transferata la Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad. In mai 2010, cei doi tineri au fost condamnati de Tribunalul Timis la cate 16 ani de inchisoare cu executare, sentinta fiind atacata cu recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Timisoara.

 

author avatar
Ciprian Purice
720 afisari

4 COMENTARII

  1. Nu pot sa cred .In afara faptului ca sunt tinuti in puscarie tot pe banii nostri ,sau mai corect spus la odihna,cu mancare,televizor si multe altele,acum le mai da voie si sa se imperecheze.Oare nu se gandeste nimeni la faptul ca infractorii astia ar trebui pusi la munca si nu sa fie tinuti la odihna ?

  2. avand in vedere ca a fost deja condamnata nu mai exista prezumtia de nevinovatie , deci in subtitlu :” … a participat la uciderea si transarea…”
    daca a ramas gravida sigur este premeditat: sta afara cat fata, pe urma creste putin plodul, apoi mai pune de altii si tot asa..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger