AcasăNewsStuart Ramsay, ziaristul p** ii

Stuart Ramsay, ziaristul p** ii

De acord ca noi, romanii, avem tupeul sa ne consideram intotdeauna buricul pamantului, fie ca detinem competenta de a vorbi despre un subiect anume, fie nu.

In general, ne dam destepti cand nu se cuvine. E una dintre trasaturile gaunoase ale natiei. Insa, in cazul anchetei jurnalistice Sky News, referitoare la traficul cu arme, sa ne ierte Cel de Sus, dar pana si un copil de gradinita, dar hai sa nu jignim!, pana si Margherita de la Clejani si-ar fi dat seama, de la inceput, ca este o facatura de toata jena, un aranjament de doi bani, ulterior si devoalat.

Un subiect fals, un fas ordinar, o mantogarie recunoscuta de toti cei implicati, mai putin de ziaristul britanic de la Sky News, reputatul Stuart Ramsay, cel care nu se limiteaza la a ne transmite din Regat ca a produs o poveste reala 100%, dar ne mai si da lectii de jurnalism, facandu-ne neghiobi. Noua, pe noi, care pastrand proportiile, facem ceea ce a facut el in fiecare seara, la „Wowbiz” sau la Capatos, platind cu sute sau mii de euro niste zurbagii, precum Leo de la Strehaia, Guta, Beyonce ori sotii Lis, pentru a crea povesti reale 100% fake. Si daca, domnule Ramsay, ba Stuart, nu-ti convine comparatia, atunci iti putem oferi un loc langa Ernest de la „Ochii din umbra”. Daca te consideri insultat in continuare, atunci te putem compara cu Sabbagh, altul care isi inchipuie ca face lucrurile pe bune. Daca nici cu Superman de la Kanal D nu-ti convine sa te bagam in oala, atunci mai du-te dracu!

Cumva, nu se cuvine sa vorbim asa despre un jurnalist reputat, care a castigat multe premii de televiziune si care s-a perindat prin mai toate teatrele de razboi sau zonele de conflict ale lumii.  Si ce, am spune noi, romanii, care avem tupeul sa ne consideram intotdeauna buricul pamantului?! Noi nu l-am avut pe Andrei Nourescu, pe care ni l-au impuscat unii cu ketchup in Irak?! Noi n-am avut-o pe Marie Jeanne Ion, rapita in serai, impreuna cu Miscoci si Ohanesian?! Noi n-am avut-o pe Mihaela Schwartzenberg, care si-a pus viata la bataie prin Irak sau Afganistan („retardat-o!”) sau pe Mara Banica, plecata in concediu la Bagdad, pe banii lui Prigoana?! Am avut si vom mai avea mereu si noi eroii nostri gazetari. Asa ca sa nu ne spuna domnul Ramsay cum sta treaba cu jurnalismul de investigatie! Sa nu ne trimita el la tigari, cu mesaje de tipul „prostii care nu inteleg jurnalismul, pur si simplu nu-l inteleg”. Ca, una la mana, nu e in masura sa vorbeasca, dupa rasolul dat cu reportajul din Romania si, doi la mana, mai si emite pareri inerte precum scandura, livrandu-ne precizari de genul „daca afara nu ploua, inseamna ca nu ploua”.

Si stiti ceva? Ne-am gandit mai bine! Facem ceva pe premiile primite de acest galonat individ. Daca era mare si tare, nenea asta de la Sky News realiza o ancheta ca lumea, cu adevaratul trafic cu arme provenite din Ucraina. Mergea in portul Constanta, de pilda, nu la vanatoare de fazani la Marisel. Daca Stuart asta era mare si tare, se ducea in Turcia si ancheta traficul cu petrol pe care l-ar face baiatul lui Erdogan sau ancora la Sevastopol, pentru a cerceta furtul de energie din Crimeea.

Intre timp, insa, martafoiul asta premiat continua sa faca pe niznaiul, anuntand ca la Bucuresti se produc arestari, ca guvernul este in dificultate, ca armele sunt reale si ca el n-a dat niciun ban. A dat, dar a dat putini. Pe masura scenetei de prost-gust realizate. Drama stiti care e? Ca autoritatile romane nu vor putea face nimic.  Sunt mai multe sanse ca Romania sa ia o medalie la J.O. decat sa plateasca Sky News pentru imaginea lezata. Stuart Ramsay va nega toate acuzatiile. Va merge cu minciuna pana in panzele albe. Va fi cuvantul lui impotriva cuvantului agaricilor care s-au lasat filmati in reportaj.  Si care, apropo, nu sunt niste victime prostite. Nu, au stiu de bun inceput cum stau lucrurile. Ca noi, romanii, avem nu doar tupeul sa ne consideram buricul pamantului. Noi, romanii, ne si vindem pe oricat si oricand.

author avatar
Mihai Koblenko
1.568 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger