AcasăNewsSTS și SRI intră pe fir. Cîțu nu se mai poate da...

STS și SRI intră pe fir. Cîțu nu se mai poate da “atacat”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, nu mai are loc de întors. STS și SRI intervin în cea mai fierbinte acțiune a Guvernului destinată ajutorării mediului de afaceri.

 Cele două servicii vor gestiona www.imminvest.ro, iar data deschiderii aplicației va fi comunicată vineri sau la începutul săptămânii viitoare, a declarat vineri Dumitru Nancu, director general FNGCIMM, potrivit căruia niciun IMM nu s-a înregistrat până acum.

Nancu spune că la ora deschiderii, platforma a înregistrat un număr foarte mare de accesări, de la 2.700 la ora 8:30 la 397.000 de accesări pe minut, din 132.000 de conexiuni, în condițiile în care în România există 475.000 de IMM. Aplicația a fost testată înaintea deschiderii oficiale, de către angajații instituției dar și în regim dechis, și a întregistrat 3 milioane de utilizatori în două ore. Deși, inițial, oficialii Ministerului Finanțelor au pus căderea siteului pe seama unui atac cibernetic, Nancu nu confirmă acest lucru.

Nancu spune că www.imminvest.ro este un registru electronic, pe care firmele pot depune documentele solicitate, iar decizia acordării este luată de bancă, care analizează solvabilitatea IMM-ului și transmite fondului acceptul. Programul va fincționa până în 2026, în limita unui plafon inițial de 15 miliarde de lei, cu 22 de bănci implicate.

Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

 

author avatar
A.P. Redactor
1.248 afisari

9 COMENTARII

  1. Platforma lui Scartzu a cazut pentru ca asa a vrut guvernantii,sa amane orice ajutor pentru imm-uri pana la calendele elene.Banii economisiti,vor lua calea conturilor ce conteaza pentru General si gashca lui de slugoi.De ce a czut/blocat platforma,oare a fost prost programul,slab,ce nu ne spune Scartzu este cat a costat aceasta platforma,cat una maritima de exploatat petrol?

  2. vroia si el sa faca ceva bun si hop nu e lasat!!!!!!!!!vei face ca peste tot un mare nimic si o teorie a timpului de bla , bla !!!!!!!

  3. „Majoritate lipsità de legitimitat” !!!
    Am mai auzit un din prlele gândirii politici PNL !!!
    Principiul fundamntal din DEMOCRATIE ese nelegitim
    Din ciclul „ENORMITÄTI”

  4. @ Ăia de au accesat platforma sunt printre firmele agreate de cele două servicii și au fost anterior înștiințati să acceseze platforma când se anunță deschiderea, pe modelul insituțional „la plăcinte înainte”, când se dau bani de la bănci, ?
    Remarcați și faptul că procedura ese nelegală , băncile implicate în acțiune nefiind selecționate conform cu reglementărie legale în vigoare, în urma unei acțiuni publice de selecție desfășurată pentru ofertele de servicii publice intermediate de statul român, ?

  5. @ Deci remarcați și faptul că selecția băncilor beneficiare de garanții nu s-a făcut conform unor criterii transparente anunțate anterior în mod public care să corespundă și criteriilor economiei de piață și normelor din acordul de aderare la Uniunea Europeană, ?

  6. @ Consiliul Concurenței vreo atitudine oficială depre legalitatea finanțării în care ar fi și despre niște garanții guvernamentale,, ?

  7. @Remarcați deci că programul nu asigură nici condiții concurențiale egale firmelor din piață, lăsând la discreția unor bănci selecționate în mod netransparent și nelegal decizia să stabilească în mod netransparent pe niște firme beneficiare de garanții guvernamentale, ?

  8. @ Deci, finanțarea propusă ar crea un dezavantaj concurențial și ar discrimina firmele neincluse între cele ce ar primi garanții guvernamentale pentru creditare, statul trebuind în mod legal să asigure condiții egale firmelor, în economia de piață liberă, pentru realizarea inițiativelor economice ce și le propun agenții economici, ?

  9. Va rog sa observati ca UE ne-a acordat pt. IMM-uri 5,5 milarde de Euro,deci peste 26 miliarde de lei.Iar cinstitul’Guvernul meu” acorda pt. Imm-uri doar 15 miliarde de lei.Diferenta de peste 11 miliarde de lei unde se duce ? Asteptam raspuns la pstele lui Iohanis.Adica atunci cand va veni raspuns si pt. frauda cu mastile ce aveau pret peste 4 Euro,manariti de Unifarm.Care apartine tot de „Guvernul meu”.Pe principiul lui Iohanis,”gunoiul si Dosarele mele ” sub pres.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger