AcasăNewsStructurile de elita ale Politiei cer legea „RICO” in Romania

Structurile de elita ale Politiei cer legea „RICO” in Romania

Acum, politistii nu pot folosi bolizii indisponibilizati de la interlopi

Mai multi sefi ai unor structuri de elita ale Politiei Romane cer tot mai insistent conducerii Ministerului de Interne sa faca toate demersurile pentru aplicarea asa-numitei Legi „RICO” si in Romania.

Acum, politistii nu pot folosi bolizii indisponibilizati de la interlopi

Este vorba despre copierea legislatiei americane care prevede ca Directiile care au participat la arestarea unor grupuri infractionale organizate sa primeasca spre folosinta bunurile folosite de interlopi, in special masinile acestora. De asemenea, conform  articolelor de lege din „Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act” , banii confiscati revin tot structurilor care au participat la misiune.

Spaima Mafiei

Administratia americana a putut ingenunchea temuta Mafie doar dupa intrarea in vigoare a Legii „RICO”, prin care erau pedepsiti la ani grei de puscarie nu doar faptuitorii efectivi ai unor fapte de coruptie sau de crima organizata, dar si grangurii din spatele lor. Astfel era desfiintata metoda „oamenilor paravan”, extrem de uzitata si in Romania zilelor noastre. Apoi, se instituia imediat un sechestru atat de masiv impotriva celor retinuti, incat acestia, desi aveau averi de milioane de dolari, nu isi mai puteau permite nici macar plata unui avocat. Iar masinile, elicopterele si banii acuzatului intrau imediat in folosinta structurilor de Politie care se ocupasera de respectivul caz!

Crima Organizata, Antidrog si Furturile Auto

De altfel, aceasta din urma prevedere este si cea pentru care mai multi comandanti ai unor Directii sau Servicii de la „Crima organizata”, Antidrog sau Furturi Auto fac un intens lobby. „Lupii tineri” din Politie cer superiorilor sa se zbata pentru ca legea „RICO” sa fie adoptata de urgenta si in Romania, asa cum s-a intamplat deja in mai multe tari occidentale. Iar peste tot, rezultatele impotriva lumii interlope au fost spectaculoase.

author avatar
Toni Matei
2.477 afisari

1 COMENTARIU

  1. In Romania si Legea „RICO” poate fi ineficienta daca politisti nu respecta simultan cele 3 conditii esentiale INDEPENDETA, INTEGRITATE si COMPETENTA PROFESIONALA care unt respectate cu sfintenie in statele mentionate. Asa ca trebuie inceput cu educarea, instruirea, formarea si superspecializarea profesionala a politistilor. In prezent cei ce-si doresc Legea RICO sunt cel mult aventurieri si atat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger