AcasăNewsStructura anului şcolar 2022-2023, modificată! Când începe școala în septembrie și cum...

Structura anului şcolar 2022-2023, modificată! Când începe școala în septembrie și cum se vor desfășura cursurile

eleviDespăgubiri uriașe de la părinți pentru o profesoară din Cluj-Napoca, după ce a fost ironizată pe WhatsApp de elevii ei

Sistemul de educație va trece printr-o nouă reformă. Ministrul Sănătății se gândește serios să modifice din nou Legea Educației. Prin urmare, vor exista transformări majore, care vor afecta toți elevii.

Cea mai mare modificare este durata viitorului an școlar. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că viitorul an școlar va avea o perioadă de cursuri mai lungă decât actualul an. Școala ar putea începe mai repede și s-ar putea termina mai târziu în comparație cu datele cunoscute, a spus Cîmpeanu.

„Ar putea începe mai devreme, posibil între 3 și 11 septembrie și ar putea să se termine mai târziu… va fi o perioadă de cursuri mai lungă, nu vă pot spune acum”, a dezvăluit ministrul Cîmpeanu, la Digi 24.

Elevii ar putea avea „săptămâna verde” la școală

Elevii vor avea și o nouă materie, începând cu anul școlar 2023-2024. Este vorba despre „educație pentru mediu”. Ministrul Educaţiei a anunţat că susţine integrarea în structura anului şcolar a unei propuneri pentru „Săptămâna verde”. El a menţionat că PNRR are o componentă verde foarte bine integrată în pachetul „România Educată”.

„Chiar dacă anul acesta, din cauza crizei sanitare, Săptămâna „Şcoala altfel” a înregistrat dificultăţi, pentru că pe parcursul acestei perioade toată şcoala a fost altfel, găsesc că este o idee foarte bună ca în structura anului şcolar să integrăm şi susţin de pe acum această propunere, o săptămână verde în care elevii să poată ieşi din şcoală şi să înţeleagă într-o manieră cât se poate de directă în natură care sunt efectele schimbărilor climatice, care sunt efectele generale asupra mediului, şi cele bune şi cele rele, pentru a putea face diferenţa, pentru a putea face alegerile inteligente”, a afirmat ministrul Educaţiei cu prilejul lansării în dezbatere a Raportului „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”.

Sorin Cîmpeanu a asigurat că dezideratele din Proiectul „România Educată” vor fi transpuse în realitate într-o manieră integrată, care va include şi conceptul de dezvoltare durabilă prin educaţie de mediu şi prin conştientizarea importanţei schimbărilor climatice.

author avatar
Andreea Vlad
5.356 afisari

3 COMENTARII

  1. Săptămâna verde? Și ce face în această săptămână? Curăță curtea școlilor de buruieni? Poate ar trebui stabilite niște măsuri de modul în care să se desfășoare, printre care punerea la dispoziția școlilor a unor mijloace de transport care să transporte elevii în medii adecvate sau în zone unde să se facă plantarea de copaci, acțiuni de ecologizare, cunoașterea florei și faunei etc. De asemenea, să se prevadă prin acte normative sprijinul organelor locale și a altor instituții pentru buna desfășurare a activităților și îndeplinirea obiectivelor propuse. Cei care au propus așa ceva să-și stoarcă creierii și să stabilească și cum să se desfășoare „săptămâna verde”, inclusiv suport logistic pe cheltuiala statului. Altfel, săptămâna verde v-a avea soarta „săptămânii altfel”, perioadă în care numai cadrele didactice știu cum se chinuie să realizeze niște obiective educative serioase, uneori fiind formale.

  2. ideal ar fi sa se scurteze anul scolar. Mai bine s-ar structura de urgenta in mod corespunzator manualele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger