AcasăNewsStrategia SUA in Afganistan, un scenariu pentru catastrofa

Strategia SUA in Afganistan, un scenariu pentru catastrofa

Militarii americani se plang de ordine neclare si misiuni confuze

Un raport al Pentagonului arata confuzia in randurile soldatilor americani din Afganistan in fata amploarei revoltei insurgentilor talibani. Militarii au declarat anchetatorilor ca strategia americana in aceasta tara nu a facut decat sa agraveze situatia.

Militarii americani se plang de ordine neclare si misiuni confuze

Pentagon a publicat extrase a raportului respectiv, care are 700 de pagini, si in care militarii si-au exprimat nemultumirea fata de politica SUA in Afganistan. ”De fapt, nu este o strategie, este o reteta pentru catastrofa in acest mediu cinetic”, a precizat un militar, al carui nume nu a fost dezvaluit din ratiuni de securitate, informeaza RT. Acesta a adaugat ca unitatea sa, insarcinata cu consilierea fortelor afgane si nu cu participarea la lupte, a cerut comandamentului sau in repetate randuri sa-i clarifice regulile misiunii. ”Regulile de angajament sunt blocate in morisca confuziei politice legate de aceste misiuni”, a declarat un responsabil occidental, sub anonimat, pentru Reuters.

”Pana unde vreti sa mergem?”

Nu este prima oara cand militarii americani in Afganistan cer clarificari cu privire la misiunile pe care le desfasoara, simtindu-se cu mainile legate in conditiile in care sunt expusi la pericole majore. In raportul Pentagonului figureaza si mirarea soldatilor cu privire la faptul ca cei 12 militari gasiti vinovati de bombardarea unui spital al Medicins sans frontieres (MSF) , in Kunduz, nu au primit decat sanctiuni administrative. ”Pana unde se vrea samegem?”, a lansat pentru Reuters un membru al fortelor speciale americane, dupa bombardamentul spitalului MSF, in 3 noiembrie 2015, soldat cu 42 de morti si 43 de raniti. Fortele aeriene americane au afirmat ca bombardamentele au fost facute urmarind instructiunile unei echipe la sol, formata din americani si fortele afgane, softul de directionare al atacului identificand spitalul ca o baza talibana, desi medicii care au supravietuit au declarat ca au semnalat americanilor ca tinta este falsa, fara insa ca loviturile aeriene sa se opreasca.

author avatar
National
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger