AcasăNewsStrada Gării din localitatea ilfoveană Jilava, modernizată și reabilitată

Strada Gării din localitatea ilfoveană Jilava, modernizată și reabilitată

Strada Gării din Jilava se modernizează, în urma unui proiect al Consiliului Judeţean Ilfov. Lucrările includ asfaltare în două straturi, pe toată lungimea de 4 kilometri, trotuare noi și rigole şi şanţuri pentru scurgerea apelor pluviale.

“Începute în prima parte a lunii august a acestui an, lucrările de modernizare și reabilitare pe Strada Gării din localitatea Jilava sunt realizate în proporție de 98% și vor fi finalizate luna viitoare. Acest proiect, cu o valoare de aproximativ 9 milioane de lei fără TVA, cuprinde lucrări de modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere pe trei tronsoane de drum, cu o lungime totală de aproape patru kilometri și o lățime de șase metri. De asemenea, s-au făcut trotuare, rigole carosabile și șanțuri din beton pe ambele părți ale drumului. Cu fiecare drum modernizat, suntem mai aproape de Ilfovul dezvoltat pe care ni-l dorim cu toții” a menționat pe pagina sa de Facebook Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.


Strada Gării, din Jilava, face legătura între sectorul 4, Centura Bucureștiului și DJ 401 și este locuită de peste 1.500 de oameni. 

“Am propus acest proiect, împreună cu primarul comunei Jilava şi cu actualul preşedinte al CJ Ilfov, Hubert Thuma, încă din 2017. Am spus atunci că este o opţiune foarte bună, care poate să facă legătura, rapid şi uşor, între localităţile situate în zona de sud a Capitalei şi sectorul 4. Este adevărat şi că este nevoie de timp pentru implementarea unui proiect de infrastructură important, cum este acesta. Uneori, între momentul lansării ideii şi finalizarea lucrărilor pot trece chiar şi patru ani, dacă ne uităm de exemplu la legislaţie şi la etapele realizării procedurilor şi întocmirii, respectiv aprobării documentaţiilor” a menționat Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov.

Lucrările de modernizare a străzii Gării din comuna Jilava au ca scop reducerea timpul petrecut în trafic, prin urmare consumul de carburanți fiind mai mic, iar aerul mai curat. Infrastructura adusă la standarde europene va creşte accesibilitatea drumului, va spori oportunităţile de afaceri în zonă, va creşte volumul transporturlui de marfă şi pasageri în condiţii de siguranță și de protecţie a mediului.

author avatar
Andrei Coman
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger