AcasăNewsStrada de sute de milioane de lire a Londrei

Strada de sute de milioane de lire a Londrei

Proprietatile din Gradinile Palatului Kensington, vestul Londrei, apartin unor oameni „coborati” din paginile revistei Forbes.

In aceasta zona a capitalei Marii Britanii, pretul minim pentru o proprietate este de 20 milioane de lire. Numai locuinta magnatului otelului, Lakshmi Mittal, considerat cel mai bogat cetatean al Marii Britanii, costa 57 de milioane de lire. Cel putin cu atat a cumparat-o in 2004, de la bossul Formula 1, Bernie Ecclestone. Lakshmi Mittal a redenumit-o Taj Mittal, dupa celebrul mausoleu din tara lui de bastina, Taj Mahal! Mittal si-a mai cumparat o vila, pe o strada alaturata, in valoare de 117 milioane de lire.

Pazita la ambele capete

Vecin cu Mittal este Jon Hunt, fondatorul Foxtons, care detine o proprietate de 390 milioane de lire. Si urmeaza sa o extinda, in jos, cu un teren subteran de tenis, un centru de sanatate si un muzeu pentru masinile lui de colectie, Ferrari. Cand Mittal a vrut sa cumpere de la el o casa cu opt dormitoare pentru fiul sau, Aditya, Hunt a refuzat oferta de peste 200 milioane de lire. Oligarhul rus Leonid Blavatnik detine si el o proprietate de peste 40 de milioane de lire, pe care nu a vrut sa i-o vanda tovarasului oligarh Roman Abramovici. Mittal a incercat sa-l convinga si pe el sa-i vanda proprietatea, probabil in intentia de a-si „achizitiona” intreaga strada! Strada are si un avantaj extraordinar pentru miliardarii locatari: este pazite de garzi inarmate la ambele capete, datorita resedintelor diplomatice si a Palatului Kensigton, fosta resedinta a Printesei Diana, frecventat de membri ai casei regale. A doua cea mai bogata strada a Londrei este The Boltons, unde cel mai mic pret pentru o resedinta este de 13 milioane de lire. Aici au vrut sa inchirieze multe vedete americane, printre care si Madona, dar au renuntat din cauza preturilor prea piperate chiar si pentru „punga” lor! Nu degeaba i se spune „Strada bogatilor cei mai bogati”!

author avatar
Adina Mutar
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger