AcasăNewsStire de ultima ora! Victor Ponta, despre cresterea salariilor si pensiilor

Stire de ultima ora! Victor Ponta, despre cresterea salariilor si pensiilor

Victor Ponta vrea ca mandatul de retinere sa fie emis pentru 48 de ore

Victor Ponta a fost invitat, vineri seara, la Romania TV, unde a abordat printre subiectele legate de scena actuala politica si o problema care ii vizeaza pe toti romanii – salariile si pensiile.

Primul ministru al Romaniei a spus ca in prezent nu se poate vorbi despre o crestere a veniturilor si nici in urmatorii ani lucrurile nu ar sta mai bine.

„Nu vom putea creste acum pensiile si salariile. Nu cred ca cineva poate sa spuna la modul serios ca in urmatorii cinci ani capacitatea Romaniei de a plati doar pensii – eu ma gandesc si ma doare sufletul in cati ani vom putea plati un medic asa cum e platit in Franta, pentru ca medicul pleaca. Putem sa indexam, sa aplicam acea lege pe care am si adoptat-o apropo de consumatorul vulnerabil, sa gasim acel tarif special la energie.

Daca vorbim de viitor, spun ce stie toata lumea: cand vom avea cu un angajat mai mult decat pensionari – acum avem 5-5,1 milioane de angajati -, sa avem mai putina munca la negru, mai multi oameni care cotizeaza la buget, atunci cand generatia noastra va ajunge la pensie, nivelul pensiilor va ajunge sa asigure un trai decent. Si in America sistemul de pensii e in faliment total. Acum nu doar ca avem 3,5 milioane in privat – noi platim 16%, germanii platesc 45%. E greu sa ai aceleasi sosele, scoli şi spitale. Aici e vesnicul paradox al gandirii romanesti: vrem sa avem de toate, dar sa platim cele mai mici taxe la stat”, a spus Victor Ponta, citat de RTV.ro.

author avatar
Anca Murgoci
1.111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger