AcasăDezvaluiriSteve Jobs este în viață. Cabala cea mai digitală a celui mai...

Steve Jobs este în viață. Cabala cea mai digitală a celui mai omenesc destin

Conspiraționiștii și-au propus să-l învie pe Steve Jobs, sau cel puțin să-l facă nemuritor, și l-au detectat undeva în Egipt, după ce imaginea cu un bărbat având o înfățișare izbitor de asemănătoare cu fondatorul Apple s-a împrăștiat în valuri pe rețelele digitale ale internetului.

Cei căzuți în capcanele „fascinante” ale teoriilor conspirației au fost băgați de-a dreptul în streche de o fotografie misterioasă despre care au fost momiți să creadă de însăși credulitatea lor însetată de enigme facile. Poza de tip „snap” în care este prezent un bărbat așezat pe un scaun de plastic, care arată „fulgerător” de similar cu trăsăturile lui Jobs a fost făcută în Egipt și distribuită pe rețeaua de socializare multifuncțională Reddit duminică. Scurtul interval a fost suficient să genereze cele mai tenebroase înșiruiri de fire narativ-fabulistice.

După ce imaginea a fost postată pe website-ul comunității Reedit, sute de oameni s-au lansat în comentarii „minunat” argumentate și la fel de probabile, susținând că în imagine nu este prezentă doar sosia, ci însuși institutorul giganticei companii americane de tehnologie digitală, în ciuda faptului că acesta a decedat în 2011.

„Sincer să fiu, nu aș fi prea surprins. Dragostea lui pentru Egipt și tipul acela de viață simplă”, a speculat cineva. „Nu sunt eu prea mult cu teoriile conspirației, dar Jobs ar fi îndeajuns de nebun să facă lucrul ăsta pe bune”, a afirmat un alt comentator din mediul web. Iar altcineva a pus punctul pe i: „Știu că trebuie să fie o glumă, dar, la dracu, omul ăsta seamănă prea tare cu Steve Jobs ca să fie doar o întâmplare”. Figura emblematică pentru smartphone-urile Iphone a fost cunoscut pentru strângerea bărbii în mână în timp ce era adâncit în gânduri, niște „ochi de vultur” au sesizat că bărbatul din imagine procedează la fel. „Își ține chipul în jos. Asta e foarte ciudat. Asemănarea e foarte apropiată. Mare este grădina Domnului, părerile sunt numeroase, și nu ar avea rost să le reproducem pe toate. Spre exemplu, pentru unul dintre conspiraționiștii online, faptul că în imagine sosia lui Jobs este descălțată și poartă o robă albă amintește de interesul pentru spiritualitate al lui Steve. Alți comentatori ageri au reclamat faptul că bărbatul poartă un ceas clasic, când – de fapt – „Jobs ar fi purtat mai degrabă un Apple Watch”… o filosofie de tramvai, dacă avem voie să ne pronunțăm, câtă vreme se pornește de la ideea că mort sau viu, în carne și oase sau strigoi, omul respectiv încearcă să se ascunde… Ori să te ascunzi accesorizat cu celebrele ustensile pe care tu însuți le-ai creat nu îți dă mari sorți de izbândă…

author avatar
Filip-Mihael Bodoc