AcasăNewsStephen Hawking, inmormantat langa Darwin si Newton

Stephen Hawking, inmormantat langa Darwin si Newton

Ramasitele pamantesti ale lui Stephen Hawking vor sta alaturi de savanti celebri dar si de regii si reginele Angliei

Inhumarea celebrului astrofizician britanic, care s-a stins din viata la Cambridge in 14 martie la virsta de 76 de ani va avea loc la catedrala Westminster din Londra.

Ramasitele pamantesti ale lui Stephen Hawking vor sta alaturi de savanti celebri dar si de regii si reginele Angliei

Informatia a fost furnizata de un purtator de cuvant al Westminster Abbey, fara a furniza data inmormantarii. Funeraliile lui Hawking vor avea loc insa la Cambridge, in 31 martie, unde marele om de stiinta a trait si a predat timp de peste 50 de ani, au anuntat, intr-un comunicat, copiii sai. In Catedrala Westminster sunt inmormantati regii si reginele Regatului dar si alte personalitati celebre. ”Este cum nu se poate mai potrivit ca cenusa profesorului Hawking sa fie depusa in catedrala, alaturi de celebri colegi intru stiinta, Charles Darwin si Isaac Newton”, a declarat venerabilul John Hall, decanul de la Westminster si capelanul reginei Elisabeta.

Cambridge este ”orasul pe care tatal nostru il iubea atat de mult”, au spus copiii lui Hawking, adaugand ca slujba funerara a tatalui lor va avea loc la biserica Great St Mary’s. ”Serviciul funerar va fi inclusiv si traditional, reflectand anvergura si diversitatea vietii sale”. Funeraliile vor fi urmate de o receptie privata la colegiul Trinity. Mii de persoane au semnat in cartea de condoleante deschisa dupa moartea lui Hawking. Savantul a sfidat predictiile medicale potrivit carora nu mai avea decat cativa ani de trait dupa ce, in tinerete, a dezvoltat o maladie neurodegenerativa paralizanta, scleroza laterala amiotrofica, cu care a fost diagnosticat in 1964. Boala l-a privat progresiv de mobilitate tintuindu-l intr-un fotoliu rulant, aproape complet paralizat si incapabil sa vorbeasca decat numai cu ajutorul emblematicului sintetizator vocal.

author avatar
Tudor Borcea
516 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger