AcasăNewsSTENOGRAME uluitoare in scandalul falsilor revolutionari ai lui George Costin

STENOGRAME uluitoare in scandalul falsilor revolutionari ai lui George Costin

George Costin este banuit ca ar fi traficat certificate de revolutionar

Fostul secretar de stat pe problemele revolutionarilor George Costin i-a solicitat lui Mihai Bolocan, arestat alaturi de el pentru fapte de coruptie, sa identifice persoanele care nu au platit contravaloarea contractele de reprezentare, folosind pentru bani termenul cifrat de „carnati”.

George Costin este banuit ca ar fi traficat certificate de revolutionar

Fostul secretar de stat pentru problemele revolutionarilor George Costin si membrii Asociatiei „Decembrie 1989 Metrou Romania” Mihai Bolocan si Serafim Cotenescu au fost arestati preventiv in 28 februarie, de magistratii Tribunalului Arges.

George Costin este acuzat ca, in calitate de presedinte al Asociatiei „Decembrie 1989 Metrou Romania”, impreuna cu mai multe persoane, intre care Bolocan si Cotenescu, au constituit si condus, in perioada 2009 – 2011, un grup infractional organizat care viza obtinerea de beneficii financiare. Grupul infractional a fost organizat in perioada in care persoanele care aveau certificate de revolutionar in baza Legii 42/1990 au formulat cereri pentru preschimbarea acestor acte si pentru obtinerea adeverintei in baza careia ar fi urmat sa beneficieze de indemnizatiile conferite de Legea 341/2004.

In motivarea deciziei de arestare preventiva, instanta Tribunalului Arges arata ca intelegerea dintre George Costin si Mihai Bolocan cu privire la distribuirea certificatelor de revolutionar si a adeverintelor pentru obtinerea drepturilor in baza Legii 341/2004 reiese dintr-o discutie care a avut loc intre cei doi in data de 2 iulie 2010. Din aceasta interceptare rezulta si solicitarea lui George Costin de a identifica persoanele care nu au platit contravaloarea contractelor, pentru a-i determina sa plateasca sumele de bani.

„C.G: Ai venit iarasi, ti-ai umplut geanta cu certificate …

B.M.: Da, beli-mi-ai, da!

C.G.: …si…n-ai avut adeverinte. Da! Bun!… (neinteligibil) …si ai taiat-o, nu?

B.M.: Pai, ce sa mai stau!

C.G.: Fara sa zici…(neinteligibil)

B.M.: N-am dat mana cu dumneavoastra, fu…u-va-n gura! Am dat mana!

C.G.: …(neinteligibil)…jigodie ordinara! Unde-s carnatii mei?

B.M.: La F.! desteptule! Am si invatat-o pe F. cum sa-i prepare! de ce…(neinteligibil)…ce dracu”!

C.G.: Ai scapat!

B.M.: Domnule, tin sa-ti multumesc din suflet ca m-ai inteles! M-ai inteles, nu zic mai mult! Marti am sa vin sa

discutam problema aia serioasa, da?

C.G.: Bine!

B.M.: Da? Bine! Bun! Bun! Bine! Pa! Pa! I-ai gasit carnatii, ma, sau nu? Ce dracu, tu esti…(neinteligibil)…Crezi
ca am plecat cu ei la Buzau! I-am dat lui F. in mana, nebunule!

C.G.: …(neinteligibil)…

B.M..: I-a bagat in frigider, ma!

C.G.: Cauta p-aia care ti i-am dat pe lista!

B.M.: Da, dragul meu! Sigur ca da! Marti, s-asa am sa ma mai aduc cel putin unu”, doi sa mai plateasca!

C.G.: Bine!”

Dintr-o alta discutie purtata de cei doi in 6 iulie 2010 reiese ca Mihai Bolocan ii aducea revolutionari lui George
Costin la sediul Asociatiei „Decembrie 1989 Metrou Romania”, pentru ca acestia sa-i plateasca sumele trecute in contractele de reprezentare.

B.M.: Repede! Dupa-amiaza, la ora cinci, sunt la tine la Bucuresti!

C.G.: Nu stiu daca am timp sa, nu vreau sa te mai vad…(neinteligibil)…

B.M.: Ca mai iti aduc unu” sa plateasca, fii atent, si pe urma mai iti aduc inca vreo patru…(neinteligibil)…

C.G.: Bine…”

Decizia de arestare preventiva a George Costin, Mihai Bolocan si Serafim Cotenescu nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Pitesti.

Potrivit DNA, in calitate de presedinte al Asociatiei „Decembrie 1989 Metrou Romania” George Costin le-a impus membrilor sa faca demersurile de preschimbare a certificatelor de revolutionar numai prin asociatie si nu in nume personal, prin Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, avertizandu-i ca, in caz contrar, vor fi exclusi din asociatie. In acest fel, persoanele indreptatite sa beneficieze de indemnizatii au fost determinate sa incheie contracte de reprezentare prin care erau obligate, dupa obtinerea drepturilor legale, sa plateasca asociatiei anumite sume de bani, si anume: 12.000 lei si 5% din suma totala incasata sau 15% din suma totala incasata cu titlu de indemnizatie reparatorie incepand cu anul 2004.

In baza contractelor de reprezentare s-a constatat ca a fost obtinuta suma totala de 9.453.390 de lei, din care 2.470.000 de lei au fost virati in conturile lui George Costin.

„Pentru a disimula adevarata natura a provenientei sumelor de bani au fost incheiate 54 contracte de imprumut fictive semnate de George Costin, ca reprezentant al Asociatiei Decembrie 1989 Metrou Romania, prin care ar fi fost data cu imprumut suma totala de 5.500.000 lei unor membri revolutionari, clauzele din contractele de imprumut fiind vadit neconforme cu realitatea, intrucat majoritatea persoanelor care au semnat contractele isi primisera deja drepturile in baza Legii nr.341/2004”, precizeaza procurorii DNA.

George Costin a fost eliberat, in 27 februarie, din postul de secretar de stat pentru problemele revolutionarilor.

author avatar
Ciprian Purice
547 afisari

2 COMENTARII

  1. ASTIA SUNT…SALVATORII ROMANIEI,O ADUNATURA DE GOLANI,DERBEDEI SI HOTI…ACEASTA A FOST COMPOZITIA SI…ESENTA REVOLUTIEI..HOTIA!

  2. Trebuie anchetat si Teodor Maries fiindca intre el si infractorul G. Costin era o relatie strict pecuniar -financiara !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger