AcasăNewsStenograma discutiei Basescu-USL privind desemnarea lui Ponta premier -VIDEO

Stenograma discutiei Basescu-USL privind desemnarea lui Ponta premier -VIDEO

Traian Basescu a declarat duminica, in cadrul unei emisiuni TV, ca dupa demisia Guvernului Boc i-a propus functia de premier lui Victor Ponta, precizand ca daca liderii USL vor sustine ca nu s-a intamplat asa, va pune la dispozitie atat inregistrarea audio cat si transcrierea discutiei.

Ion Cristoiu, moderatorul emisiunii in care presedintele Traian Basescu a sustinut ca i-a propus lui Victor Ponta sa preia mandatul de premier ,a citit pasaje din stenograma discutiei dintre seful statului si liderii USL, in care presedintele a facut aceasta propunere.

„Presedintele Traian Basescu ia cuvantul, raspunde Crin Antonescu imediat care zice „Buna seara”. Apoi intervine presedintele Romaniei si spune la un moment dat: „Nu excludem posibilitatea ca domnul Ponta sa fie desemnat prim-ministru, daca ar dori acest lucru, stiu ca este pregatit, are program, deci totul tine de cum reusim sa formam majoritatile”, apoi se refera la cererea de demisie a presedintelui. La aceasta Crin Antonescu raspunde: „Asta glumim cu varianta Ponta…”, Ponta n-a raspuns, raspunde Crin Antonescu, e un dialog presedinte-Crin Antonescu”, a relatat moderatorul emisiunii de la B1 TV, citind din stenograma care i-a fost data de catre presedintele Basescu.

In continuare, acesta a citit – in timpul emisiunii cu seful statului – transcrierea discutiei dintre presedintele Traian Basescu si liderul PC, Daniel Constantin:

„Daniel Constantin: „Eu ma asteptam ca la inceputul discutiei noastre sa veniti cu o propunere, pentru ca pana la urma dumneavoastra ne-ati invitat la discutii si dumneavoastra…”

Traian Basescu: „Eu v-am facut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim ministru”.

Daniel Constantin: „Am inteles. O notam ca pe o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degraba…”

Traian Basescu: „Nu…”

Daniel Constantin: „O posibilitate. Am inteles ca este o propunere. Noi credem ca alegerile anticipate (…)” ”

Conform moderatorului, pana la acest moment, liderul PSD Victor Ponta nu a intervenit in discutia referitoare la posibila sa numire in functia de premier.

Un alt pasaj citit de acesta este urmatorul:

„Traian Basescu: „Stati numai o clipa va rog”

Victor Ponta: „Sa nu ne dati ceva decoratii”

Traian Basescu: „Nu, nu, dar pot sa va dau”

Victor Ponta: „Nu, nu, va multumesc, i-ati dat lui Vanghelie, e suficient… (…)””

Presedinteele Basescu a declarat, duminica seara, ca i-a propus lui ponta functia de premier, dupa demisia Guvernului boc. „Dupa demisia Guvernului Boc i-am propus la consultari, de doua ori, functia de prim-ministru. Unul din marile mele semne de intrebare este de ce nu a raspuns „da”. in locul lui au raspuns Antonescu si Constantin. Daca liderii USL vor sustine ca nu s-a intamplat asa, voi pune la dispozitie atat inregistrarea audio a discutiei, cat si transcrierea”, a spus Basescu.

 

author avatar
National
493 afisari

1 COMENTARIU

  1. Gargara de bashinos !Pai el alege seful guvernului?Un betiv trebuie sa aleaga guvernul Ro?Astea sunt vrajeli de-ale chiorului.Un guvern rezulta din parlament,nu decide un om(si ala betiv !!)cine face guvernul…Unde se crede chiorul in epoca bizantina?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger