AcasăNewsStelian Tanase: Trebuie facuta o restructurare. Vrem sa unim televiziunea cu radioul...

Stelian Tanase: Trebuie facuta o restructurare. Vrem sa unim televiziunea cu radioul public

Dupa discutiile avute cu premierul Ponta, pe marginea situatiei TVR, presedintele general interimar al Televiziunii Publice, a precizat ca, in urmatorii doi ani se are in vedere ca televiziunea si radoiul public sa aiba o structura comuna, si sa urmeze modelul BBC.

Totodata, Tanase a sustinut ca nu se pune neaparat problema insolventei, ci a restructurarii TVR. In cursul saptamanii viitoare, cel mai probabil marti, va fi ales noul Consiliu de Administratie, punandu-se, astfel, capat perioadei de interimat la conducerea Televiziunii Publice.  Reforma ar presupune trecerea la un format BBC, pana in 2016, si unirea intr-o structura comuna a televiziunii si a radioului public. „Amestecul politicii in ultimii 20 de ani in TVR a dus la situatia asta. (…) Esential este sa recastigam in ochii telespectatorilor credibilitatea care este acum distrusa. Televiziunea publica nu este guvernamentala”, a declarat Stelian Tanase, precizand ca, din punctul sau de vedere TVR ar trebui sa ramana la Parlament.

Mai mult, intrebat cu privire la situatia angajatilor, actualul sef al TVR a declarat ca pana cand nu va fi facuta o noua organigrama, nu are un raspuns cu privire la aceasta chestiune. „N-am spus ca nu vor fi oameni dati afara, dar nu pot sa spun pana nu vom avea organigrama”, a punctat Tanase.

155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger