AcasăNewsȘtefan Godei, patronul de la "azilele groazei", s-a îmbogăţit de pe urma...

Ștefan Godei, patronul de la „azilele groazei”, s-a îmbogăţit de pe urma suferinţei bătrânilor. Cum cheltuia banii

arestat

Ștefan Godei, liderul și coordonatorul grupului de la „azilele groazei”, unde bătrânii erau maltrataţi, ar fi câștigat peste 3,7 milioane de lei din afacere.

Ștefan Godei era liderul grupării organizate care a pus la cale și conducea afacerea cu azile de bătrâni, spun anchetatorii. Peste 3,7 milioane de lei au obținut în mai puțin de doi ani de la mai multe Direcții de Asistență Socială, printre care cele din Ilfov, Sector 3 și Sector 6.

Cheltuia banii pe droguri, prostituate şi lăutari

Ștefan Godei își cheltuia o parte din banii câștigați pe distracții, constând în petreceri cu droguri, prostituate și lăutari, arată procurorii DIICOT.

„Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”, arată DIICOT.

Totodată s-a stabilit că acesta și-a construit recent o casă de locuit pe str. (…), sector 1, București și deține un teren agricol de 1,5 ha în sat (…), com. (…), jud. Ialomița”, mai spun anchetatorii.

A fost arestat preventiv

Ștefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în acest dosar, alături de fratele său, Daniel Godei, care avea rol de coordonator în cadrul grupului.

DIICOT a făcut zeci de percheziţii, marţi dimineață, în centrele sociale pentru persoane cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile. În trei cazuri au fost vizate așezăminte din Bucureşti şi judeţul Ilfov, dar procurorii au descins și în cele din județele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Olt şi Argeş.

Procurorii DIICOT și polițiștii fac cercetări într-un dosar de exploatare a persoanelor cu dizabilităţi sau în situaţii vulnerabile. Victimele ar fi fost supuse la tratamente inumane sau degradante, fiind lipsite de hrană suficientă şi adecvată nutriţional sau neprimind tratamentul medical adecvat diagnosticului. Rezidenții din cele trei centre din București au fost transferați în alte centre sociale sau spitale din Capitală.

author avatar
Andrei Ștefan