Cauta

Steak-ul din vita… artificiala

Prima friptura de acest fel a fost creata de specialistii unei firme din Israel, fasiile de carne au fost crescute in laborator, din celule recoltate de la animale vii fara a le produce suferinta. Carnea artificiala ar putea ajunge in rafturile magazinelor in 3-4 ani.

Carnea viitorului

“Aceasta carne arata minunat si are textura unei fripturi clasice”, spune bucatarul-sef Amir Ilan. “Carnea este un tesut complex. Aceasta realizare include mai multe tipuri de celule, pe care le regasim in diferite bucati de carne clasica, crescute impreuna, independent de un animal, pentru a forma o structura 3D similara carnii, dar folosindu-ne de metode mult mai sigure, sustenabile si etice. Formam viitorul industriei carnii, literalmente”,  il completeaza Didier Toubia, cofondator si CEO al Aleph Farms. Carnea artificiala este obtinuta din doar cateva celule extrase de la un animal viu, fara a-i provoca durere. Celulele sunt hranite si crescute pentru a produce tesut muscular. Ce-i drept, reteta e destul de scumpa: fasiile de carne, care au dimensiunea unui card si grosimea de numai 5mm, costa 50 de dolari bucata. Relativ ieftin, spun reprezentantii companiei israeliene, primul hamburger produs in laborator, in 2013, a fost in valoare de 250.000 de euro !

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Trump distruge Serviciile secrete americane
  • Artizanii indieni de încălțăminte profită de scandalul sandalelor Prada
  • Sluga Nicușor Dan ne bagă în război cu Rusia!
  • Măsurile fiscale anunțate de premierul Bolojan
  • Verdict al sindicaliștilor. Măsurile Guvernului vor închide industria de apărare
  • Polițiștii acuză MAI că vrea să le prelungească, pe șest, vârsta de pensionare
  • Ritualul neobișnuit al marelui portar argentinian Sergio Goycochea. „Era talismanul meu”
  • Bogdan Hossu: E o minciună că nu avem voie să producem energie pe cărbune. Termenul e 2034
  • Tarifele vamale ale Unchiului Sam. Care sunt scenariile posibile înainte de 9 iulie, termenul limită
  • Exit mobile version