AcasăNewsSTB scumpește călătoriile! Actualul tarif nu a mai fost modificat de peste...

STB scumpește călătoriile! Actualul tarif nu a mai fost modificat de peste 10 ani

STBSTB scumpește călătoriile! Actualul tarif nu a mai fost modificat de peste 10 ani

Societatea de Transport București (STB) vrea să crească tariful de călătorie de la 1,3 lei la 2 lei, în condițiile în care actualul tarif nu a mai fost modificat de peste 10 ani.

Directorul general al STB, Adrian Criţ, susține că societatea pe care o conduce are datorii de peste 1 miliard de lei, peste 90% dintre ele la stat. Veniturile lunare ale STB din majorarea titlului de călătorie ar putea crește.

„Dacă ne referim la datoriile către bugetele asigurărilor sociale, de sănătate, este vorba de circa 970 milioane lei, dacă ne referim la datorii din investiții finanțate de la bugetul local, investiții aprobate în Consiliul General în 2018, 2019, este vorba despre 47 milioane lei, dacă ne referim la datorii pentru achizițiile de bunuri și servicii, aici avem 43 milioane lei”, a declarat acesta pentru Hotnews.

Prețul corect al unei călătorii

Criț este convins că transportul public din București are valoarea cea mai mică la titlul de călătorie în comparație cu celelalte orașe. El consideră că 2 lei ar fi prețul corect al unui bilet.

„Pot să vă spun că acum 10 ani solicitam majorarea titlului de călătorie la 2 lei. Urmează să facem o analiză și în funcție de contextul actual. Dacă este să facem o comparație cu ce se întâmplă în România, avem valoarea cea mai mică la titlul de călătorie”, a precizat directorul STB. Adrian Criţ a recunoscut însă că din punct de vedere al calităţii, serviciile oferite de STB lasă de dorit.

Și fostul director STB Andrei Creci a solicitat anul trecut creșterea tarifului de călătorie la 2,5 lei. Acesta amintea că STB are cel mai mic preț al călătoriei în comun din Europa, iar în privința costurilor de operare se află la mijlocul clasamentului comparat cu transportul în comun din celelalte țări.

author avatar
Andreea Vlad
407 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger