AcasăNewsStatul roman se apleaca dupa maruntisul aruncat de sirieni!

Statul roman se apleaca dupa maruntisul aruncat de sirieni!

Noii investitori străini vin în tara noastră cu capitaluri ridicol de mici

Nu a fost guvernare care sa nu se impauneze cu incredibilele conditii pe care le ofera pentru atragerea a noi si noi investitori straini. In acelasi timp in care antreprenorilor romani li se da in cap cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, dar asta este o cu totul alta poveste.

Noii investitori străini vin în tara noastră cu capitaluri ridicol de mici

Iata insa ca, din pacate, datele statistice, pe cat de seci, pe atat de adevarate, arata cu totul altceva. Si anume o scadere dramatica si constanta a numarului investitorilor straini care vin in Romania. Iar despre calitatea acestora, aproape ca nici nu mai are rost sa comentam, exemplele ce urmeaza fiind mai mult decat graitoare.

Milionu’ si firma!

La un anumit moment, s-a tot batut moneda ca generozitatea statului roman fata de „investitorii strategici” va fi recompensata de acolo de unde te astepti mai putin. Si ca, separat de valul de refugiati sirieni care cauta sa strabata ilegal tara noastra, indreptandu-se spre „Mama Merkel”, ar exista si un puternic grup de oameni de afaceri care, pentru a scapa de regimul de la Damasc, isi vor muta banii la noi in tara. Asa ca s-a asteptat ca sirienii cu bani sa investeasca in Romania, mai ales ca aici deja multi conationali de-ai acestora invarteau de ceva vreme diverse afaceri. Si, dupa cum arata datele oficiale ale Oficiului National al Registrului Comertului, sirienii chiar au venit sa investeasca! Numai ca, la fel ca in bancurile cu „Radio Erevan”, au fost foarte multi, dar doar 30, in primele sapte luni ale anului. Iar capitalul cumulat al tuturor noilor firme siriene deschise in Romania in anul 2016 a fost de 126.400 euro. Adica vro 4.000 de euro de caciula. Din care este si greu de pus de vreo „shaormarie”, fie ea si la parterul unei scari de bloc. Iar pentru ca tacamul sa fie complet, sa mentionam ca, in luna iulie, au fost infiintate doar trei societati siriene, valoare atotala a capitalului fiind de 89,3 euro. Adica, pentru fiecare investitor, cam un milion. De lei vechi, din pacate…

author avatar
National
477 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger