AcasăNewsStatul pune toate tunurile pe medici

Statul pune toate tunurile pe medici

Peste sistemul sanitar de stat se pot trage obloanele

De-abia ce rasuflau usurati ca tehnocratii au umblat la teschereaua bugetara, acceptand plata partiala a garzilor, ca medicii din sistemul sanitar de stat s-au trezit supusi unui foc incrucisat, noile institutii care au pus toate tunurile pe ei fiind Parchetul General si Consiliul Concurentei.

Peste sistemul sanitar de stat se pot trage obloanele

Primii care au trecut la asalt au fost procurorii, care au luat decizia de a viza in investigatiile declansate de catre tragedia de la „Colectiv” toate spitalele in care au fost internate victimele, pentru a vedea exact ce rol au avut unitatile spitalicesti. Apoi, Consiliul Concurentei a anuntat declansarea unei anchete fara precedent, vizand modul in care au fost majorate salariile medicilor, cu 25 %, chiar de catre Guvernul Romaniei!

Sute de audieri

In urma extinderii anchetei Parchetului General, sute de medici si asistente medicale de la spitalele care au avut „ghinionul” sa primeasca raniti de la „Colectiv” urmeaza sa fie audiati  de catre procurori. Desigur, cei mai vulnerabili la aceste interogatorii vor fi managerii respectivelor unitati medicale, deveniti adevarate „tinte in miscare” pentru oamenii legii. Insa si mai hilara este ancheta declansata de catre Consiliul Concurentei impotriva Ministerelor Sanatatii si Finantelor, ca si a Casei Nationale pentru Asigurari de Sanatate, care sunt suspectate de „majorarea salariilor din sistemul public de sanatate cu 25%, in anul 2015”. Ceea ce, considera inspectorii de la Consiliul Concurentei, ar reprezenta o discriminare fata de furnizorii privati de servicii de sanatate! Iar daca in acest mod nu doar ca se stopeaza negociatele viitoare mariri salariale, dar si obligarea medicilor si a asistentelor medicale de a da inapoi banii, atunci chiar ca nimeni nu ar mai putea opri exodul total din sistemul sanitar de stat, peste care se vor putea trage lesne obloanele…

author avatar
Toni Matei
970 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger