AcasăNewsStatul paralel l-a facut si pe Iohannis

Statul paralel l-a facut si pe Iohannis

Dupa trei ani, Iohannis descopera ca un om fidel lui, George Scutaru, a fost crucificat degeaba de DNA

George Scutaru, liberal de frunte si fost consilier prezidential al lui Klaus Iohannis, a fost achitat, dupa trei ani, de acuzatia de spalare de bani.

Dupa trei ani Iohannis descopera ca un om fidel lui George Scutaru a fost crucificat degeaba de DNA

Incaltarea lui George Scutaru cu un dosar penal in aprilie 2015, la numai cateva luni dupa alegerea lui Iohannis, a fost o lovitura grea pentru noul presedinte. Recent venit de la Sibiu, Iohannis avea putini oameni de incredere in PNL/Capitala iar Scutaru era unul dintre ei. Exact el s-a trezit acuzat de DNA ca ar fi primit o parte dintr-o mita de 1 milion de euro, bani destinati campaniei electorale din 2008 a PNL. Acuzatie spulberata, ieri, de ICCJ. Nu definitiv, ce-i drept, sentinta fiind data in prima instanta. Dincolo de acest nivel juridic exista insa si unul politic din moment ce indepartarea lui Scutaru l-a lasat pe proaspatul presedinte Iohannis fara un colaborator loial. Si bun cunoscator al dedesupturilor politicii dambovitene, pe deasupra – deci un eficient sfatuitor. Oare la cheremul cui trebuia sa ramana presedintele dupa extragerea fortata a lui Scutaru – iata intrebarea care ar trebui sa il macine pe Iohannis chiar si acum, dupa trei ani. Iar data fiind derularea lucrurilor de atunci incoace, un raspuns extrem de plauzibil este ”statul paralel”.

PNL, ”castrat” artificial si el

La inceputul anului 2015 nu numai temelia Cotroceniului a fost vizata ci si aceea a PNL – ajuns in pole position odata cu castigarea prezidentialelor de catre candidatul sau. Un partid prezidential paseste cu prima sansa in alegeri, deci PNL se astepta la un mare viitor dupa alegerea lui Iohannis. In schimb a capotat urat in 2016 iar declinul continua si in zilele noastre, dezechilibrand periculos scena politica bastinasa. Un principal motiv este lipsa liderilor, cele doua doamne puse de Iohannis in varf nereusind sa-si puna tocurile pe partid in sensul bun si nici sa-l faca atragator pentru electorat. Palaria de presedinte al PNL i-a cazut pe ochi si urmasului lor Ludovic Orban, chiar daca este un liberal sadea si cu vechime. Multi au uitat insa ca a mai existat un nume intens vehiculat pentru sefia PNL dupa ce Crin Antonescu a spus partidului ”pa” iar Iohannis si-a facut mutatia la Cotroceni  – oricum ar fi facut mare branza daca ar fi ramas presedintelele PNL-ului. Este vorba despre Dan Motreanu, un penelist decent, istet si cu capul pe umeri si in plus agreat de ”vechea garda” atat de influenta in orice partid. O ciudata coincidenta a facut insa ca Motreanu sa fie maturat odata cu Scutaru, in acelasi dosar de spalare de bani. Iar o alta coincidenta a facut ieri ca si Motreanu sa fie achitat de acuzatii. Dupa trei ani de declin accentuat al PNL-ului, dar asa se intampla cind intervin coincidentele, oricum s-ar numi ele.

author avatar
Simona Badulescu
860 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger