AcasăNewsStatul paralel. Care pe care?

Statul paralel. Care pe care?

Recunoaste ca a fost la Ghita in vie, dar nu crede ca acolo domicilia si statul paralel AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU

Baiat destept, SRI-u‘ asta! A prins din zbor cum sta treaba cu ceea ce lumea numeste „statul paralel” si acum se joaca dupa cum are chef. Suceste vorbele dupa cum vrea, pentru prostime, intoxica din doi in trei pasi orice fraier doritor de rahat cu perje si spre seara schimba macazul zvonurilor. Parerologii cu obligatii morale sau contractuale desavarsesc opera de prostire a mintii colective, iar ce rezulta este un caz demn de spitalul de tacaniti.

Recunoaste ca a fost la Ghita in vie, dar nu crede ca acolo domicilia si statul paralel

Fiecare a ajuns sa inteleaga altceva prin sintagma asta, in raport de interesele personale sau de grup. De la caz la caz, statul paralel e gasca de golani politici pe care ii doare in pardon de alegatori. Sau smecherii targurilor carora, anual, vreo furtuna mai darnica le aduce in curte, de niciunde, alta vila. Sau baietii descurcareti care fac avere din salarii de bugetari. Si tot asa.

Team building cu jumari

S-a plecat de la ideea initiala ca reprezentanti ai institutiilor de forta si-au croit statul lor, paralel, de unde conduceau statul populat cu naivii care credeau ca tara e in regula. Generali si sefi din SRI, varfuri din Parchet si Justitie, politicieni alesi pe spranceana sau tolerati sa chibiteze la o sarma si o tuica au acaparat puterea in urma unor team building-uri cu sprit, jumari si tenis.

Socializarea cu jumari si sorici nu are legatura cu SRI si DNA

Cand au inceput sa cada capetele, pe rand, disperatii au vrut sa uite cu ce se ocupau. Iar capetele cadeau nu pentru ca vreunul era mai vinovat decat altul, ci doar ca masura de preventie, sa nu deschida gura despre ce a vazut, a auzit, a facut sau a a aranjat pentru sine sau pentru altul. Traim vremurile in care nu e nevoie de motive foarte serioase ca sa apari le telejurnal cu catusele de maini. Are cine sa dea informatiile necesare pentru a fi aruncat peste gard, compromis si eliminat din orice competitie, cu tot cu familie.

Ai tai si ai mei se bat cu ai nostri

Rivalitatea politica a fost si este bine speculata de plutonierii care ne ghideaza viata. Abia acum, bunaoara, lui Dragnea i se imputa ca, macar un timp, a fost membru activ al statului paralel din curtea SRI si DNA. Cat timp nu a iesit excesiv din matca, a fost oarecum bine. Si cine il acuza?

Si se jura ca nu fura dar l au prins cu rata n gura

Exact Victor Ponta, politicianul cu credibilitate zero. Nu altul decat acelasi Victor Ponta care se intalnea cu Laura Codruta Kovesi in viile lui Ghita. Era acelasi stat paralel cu sediul social in ograda SRI, printre struguri fiind doar un punct de lucru. De ce face Ponta asta? Nu mai are treaba cu PSD, dupa cum pare ca n-a avut niciodata. Din razbunare? Este doar jocul lui, personal, sau al celui pe care il slujeste? S-a ajuns in situatia paradoxala ca statul lui paralel sa se bata cu al lui Dragnea, alaturi de cel al stapanului.

Arhanghelul cinstei si corectitudinii

Pe de alta parte, desi face in continuare pe inocentul, Iohannis este acuzat, fatis, ca ar conduce statul paralel pe care il stim cu toti. Dupa el, statul asta nu exista decat in declaratiile lui Dragnea si Tariceanu si a fost inventat de ei tocmai cat sa se arunce praf in ochii lumii. Iata insa ca vine si Gelu Visan, din partidul lui Basescu, si sparge tiparele. Nu Iohannis conduce statul paralel, ci acesta il conduce pe Marele Anticorupt, santajandu-l cu dosarele cu casele furate si nu numai. Nu este greu de intuit jocul: negi existenta statului paralel, uitam si noi de dosarele alea! Iar asta inseamna si ca statul paralel exista si functioneaza, dar si ca Iohannis pozeaza degeaba in arhanghelul cinstei. L-au prins heruvimii la furat.

author avatar
Valentin Boeru
1.923 afisari

4 COMENTARII

  1. DE CE A FOST „ajutat” C.V. Tudor sa moara:

    PANFLETUL MITOCANILOR
    de Corneliu Vadim Tudor

    Mă piş pe banii voştri, mitocani
    De unde aveţi, mă, atîţia bani?
    Ce aţi muncit? Ce dracu-aţi inventat?
    Şi cîte Premii Nobel aţi luat?

    Din muncă şi din cinste nu se poate
    Să strîngi aşa averi nemăsurate.
    Un om normal nu face în trei vieţi
    Comorile pe care voi le-aveţi.

    Şi-atunci, cum încropiţi grămezi de bani
    În ţara tot mai plină de sărmani?

    E clar că din afaceri necurate
    Pentru că voi furaţi pe deşelate.
    Furaţi la şase mîini, cum are Budha
    Nu ştie nici vecinul, şi nici ruda.

    Ce minte rea aveţi, şi inventivă!
    Furaţi orice, şi grîul din colivă.
    Şi zahărul din ceai, chiar şi acidul
    Din borviz, dacă asta vrea partidul.

    Partidul… Paravan pentru Mafie…
    Ce dreaptă? Care stîngă? Bani să fie!
    Partidele-s o gaşcă interlopă
    Care-a speriat întreaga Europă.

    E plină fiecare puşcărie
    De hoţi ce-au şterpelit o butelie
    Ori două pîini, un cablu, o carcasă
    N-aveau ce da copiilor la masă.

    Iar voi? Întreaga ţară aţi furat-o
    Pe buze tot cu UE şi cu NATO.

    Aţi dat “tainul” la toţi veneticii
    Prostindu-ne cu foc de artificii.
    Paragina-i regină. Jaf total.
    Parc-a trecut războiul mondial.

    Şi ca un animal înfometat
    Aţi stat la pîndă, aţi adulmecat
    Şi colţii i-aţi înfipt în beregată
    Nu aţi avut nici mamă, şi nici tată.
    Iar prada aţi tîrît-o în bîrlog
    Făcînd mişcări de şarpe, sau hîrciog.

    Pămînturi, codrii, şcoli, chiar şi spitale
    Retrocedări vizibil ilegale
    Neruşinaţi şi lacomi aţi furat
    Cu acte false si complici la stat.

    Invazia lăcustelor e-o glumă
    Faţă de blestemata voastră ciumă.
    Voi n-aveţi idealuri, nici nobleţe
    Doar portofel şi maţe hrăpăreţe.

    Mă uit la voi cu scîrbă şi sictir
    Ce tare mirosiţi a cimitir!

    La cea dintîi revoltă mai nasoală
    Voi veţi fi primii tăvăliţi prin smoală
    Scuipaţi în ochi, la stîlpul infamiei
    Şi azvîrliţi în fundul puşcăriei.

    Aşa că fie-mi, dar, îngăduit
    Să vă dispreţuiesc la infinit.
    Nu sînteţi oameni – sînteţi mărunţiş
    Pe banii voştri şi pe voi : mă piş!

    31 decembrie 2013, Bran, Romania

  2. Am citit undeva un comentariu al doamnei Olguta Vasilescu in legatura cu ,, marea” pierdere aPSD-ului legat de maruntul securist Moisa. Are perfecta dreptate numai ca nu stiu cum dracu toti premierii pe care i-a desemnat PSD-ul sau pe care i-a avut in vizor sint ba rude a vachilor conducatori comunisti ba apartinatori ai noului sistem securist- vezi: Nastase ,Ponta,Grindeanu, Tudose,Moisa si chiar masonul corupt de Isarescu pe care l-au sustinut. In legatura cu Ponta acest pisic cum la numit pe buna dreptate cealalta specie Basescu sau limbric politic cum il numesc multi romani ar trebui sa se ascunda multi ani de aici inainte. Ce fel de ,,om” este cel ce detine functia de premier,care ,,se pretinde mare si mindru roman”care ,,lupta pentru binele romanilor si a tarii” iar el in realitate apartine institutiilor securiste,are numeroase intilniri si activitati cu conducatorii acestor institutii,prietenii si activitati cu oameni de afaceri cce fac parte din aceleasi structuri securiste.Ce fel de ,,om ” este cel ce isi tradeaza partenerul politic (antonescu}dar mai ales atunci cind isi tradeaza si denunta proprii colegi si prieteni din partid ? Despre un astfel de personaj se poate spune ca este lipsit de onoare si de caracter. Daca astfel crede ca se va relansa in politica se insala.Un om care sa dovedit afi un pisic in fata lui Basescu,un om care sa c–at pe el cind au iesit in strada citeva mii de oameni de la multinationale ONG-uri si banci dindu-si demisia,un premier care nu a avut proiecte majore ,politice ,economice sau socile,nu mai are ce cautain politica de virf a tarii. Institutiile de fort l-au recrutat,l-au folosit,l-au fortat sa demisioneze si acum il folosesc din nou,acesta este omul politic Ponta. La final oitreb pe doamna Olguta Chiar nu aveti oameni cit de cit curati si integri in partid?

    • In cei 27 de ani de ANARHIE -zisa tranzitie sau democratie orginala in RO VALORILE AU FOST INTOARSE CU JOSUL IN SUS, IMORALUL TRANSFORMAT IN MORAL, ILEGALUL IN LEGAL, MINCIUNA IN ADEVAR, RUSINEA, CINSTEA, DEMNITATEA SI ONOAREA au disparut ca valori umane din societatea roamaneasca. NULITATILE UMANE se pretind ELITE .

  3. IN ROMANIA PROSTIA ESTE ACOPERITA CU DIPLOME, SCOLI SI CU ACADEMII ALE PROSTITUARII DE TOT FELUL, CEEA CE A FACUT CA VALORILE UMANE SA NU MAI CONTEZE IN APRECIERE IAR PROSTIA SI HOTIA SA FIE PLATITE SUBSTANTIAL DIN BANI PUBLICI IN DETRIMENTUL SISTEMULUI DE SANTATE A CELUI DE INVATAMANT, A ECONOMIEI, ETC CARE SUNT TOTAL DECAZUTE.
    HOTIA IN ROMNIA ESTE ACOPERITA DE TOT FELUL DE IMUNITATI, PARLAMENTARE, BNR-iste, GUVERNAMENTALE, CCR-iste, LEGI ANORMALE, etc.
    ALESII POPORULUI NU AU MANDATE LIMITATE DOAR LA DOUA CA IN TARILE CIVILIZATE SI NICI RESTRICTII DE INTEGRITATE, MORALITATE SAU COMPETENTA, NU AU NICI CARACTER, NICI DEMNITATE, NICI RUSINE. EI AU TRANSFORMAT POPORUL ROMAN INTRO TURMA DE OI PAZITA DE CIOBANI NEBUNI SI TEMBELI.
    PRIN TERFELIREA JUSTITIEI DE CATRE IMPOSTORII, SEMIDOCTII SI TRADATORII DE TARA ALESI PRIN HOTIE FARA CRITERII DE VALOARE , IN RO PANA LA DISPARITIA EI COMPLETA (CAT MAI CURAND) DREPTATEA SE VA FACE CU PARUL, CU CIOMAGUL, CU BATA , CU MACIUCA ETC

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger