AcasăNewsStatul da afara inca 3.000 de angajati

Statul da afara inca 3.000 de angajati

Guvernul a decis sa disponibilizeze mai multi angajati de la stat prin eliminarea a 3.000 de posturi din cadrul a 10 ministere.

Aceasta cifra echivaleaza cu 4% din numarul total al angajatilor. S-a decis inclusiv desfiintarea posturilor vacante din administratia centrala si locala si se va reduce numarul functiilor de conducere la 12%.

Conform rtv.net, taierea posturilor ocupate va fi operata in Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educatiei (inclusiv inspectoratele scolare), Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sanatatii (inclusiv directiile de sanatate publica), Ministerul Transporturilor si Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Guvernul a elaborat un proiect de ordonanta ce prevede ca numarul total de posturi vacante din ministere, din cadrul celorlalte institutii si autoritati publice aflate in subordinea, sub autoritatea sau coordonarea Guvernului sau a ministerelor, finantate integral sau partial din bugetul de stat, sa fie desfiintate, dar cu o serie de exceptii, precum posturile vacante aferente functiilor de demnitate publica si cele aferente cabinetelor acestora.

author avatar
Cristi Ionita
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger