AcasăNewsStatul baga miliarde in agrafe de birou

Statul baga miliarde in agrafe de birou

Bugetul de austeritate prevedea  reducerea cheltuielilor la institutiile de stat, in favoarea investitiilor in infrastructura. Asa a si fost: la fiecare leu cheltuit pentru drumuri s-au cumparat pioneze doar de un leu.

Un raport confidential ajuns recent in mainile presei releva ca guvernantii nostri sunt oameni de cuvant. Ei au redus cheltuielile cu achizitii si servicii si cat dau pentru articole de birotica, carburantii pentru masinile sefilor (recent inlocuite cu unele noi) etc., tot atata aloca si investitiilor in infrastructura, retehnologizare, modernizare etc.  Drept urmare,  de la bugetul de stat vor fi alocate cinci miliarde de lei, din care 1,97 miliarde de lei pentru lucrari si 1,92 miliarde de lei pentru achizitii si servicii. Practic, la fiecare cutie de agrafe cumparata de un minister se vor aloca bani pentru o mistrie de mortar, un pumn de pietris sau o mana de asfalt.

Cu banii alocati pe consumabile de birou s-ar putea repara o parte din drumurile facute praf

Campioana achizitilor fara numar, fara justificare si fara alte comentarii este Romsilva, care aproba pe banda rulanta toate cererile venite de la directiile din teritoriu, fie ca e vorba de consumabile, pusti de vanatoare sau carburanti. Regia Padurilor este flancata indeaproape de alti campioni la cheltuiala:  Complexul Energetic Turceni, Romgaz, CFR Calatori, CFR SA, Institutul National al Patrimoniului s.a.m.d.[poll id=”166″]

author avatar
Arpad Dobre
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger