AcasăNewsStatul a tocat banii pentru 3.400 km de autostrada

Statul a tocat banii pentru 3.400 km de autostrada

In Romania exista doar 350 km de autostrazi

Guvernele care s-au perindat la conducerea tarii in ultimii 10-15 ani au alocat cu larghete bani pentru repararea drumurilor de catre firmele prietene ale partidelor aflate la putere. Din banii respectivi  s-ar fi putut construi mii de kilometri de autostrazi.

In Romania exista doar 350 km de autostrazi

Potrivit sumelor alocate de-alungul timpului de conducerile vremelnice ale Ministerului Transporturilor, reparatiile si intretinerea drumurilor nationale si ale autostrazilor a costat in ultimii 15 ani 74,42 miliarde lei. Aceasta reprezinta aproximativ 17 miliarde de euro, la un  curs de 4,35 lei/euro.

Avand in vedere investigatia declansata de Consiliul Concurentei, referitoare la intelegerile tip cartel intre drumari, se pare ca banii au fost alocati cu directie si cu intentie catre firmele prietene puterii politice, dar fara folos pentru populatie, deoarece drumurile sunt pline de gropi in mai toata tara, in general, si in Bucuresti, in special. In prezent, un kilometru de autostrada costa, in medie, cinic milioane de euro pe kilometru. Daca banii nu ar fi fost risipiti pe peticirea gropilor, astazi am fi avut minimum 3.400 km de autostrazi, nu doar 350 km, cat exista acum in Romania.

author avatar
Arpad Dobre
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger