AcasăNewsStațiunea austriacă Ischgl, Wuhanul Europei!

Stațiunea austriacă Ischgl, Wuhanul Europei!

Nu contează cine a fost „Pacientul zero”, atât timp cât „Pacientul 1” s-a plimbat în voie prin Europa și nimeni nu l-a întrebat cum stă cu Covidul. La un moment dat, a ajuns și prin Ischgl, stațiune de top a Austriei. Oameni de afaceri, politicieni, vedete și țiitoare, loc numai bun de stabilit baza. În scurt timp, întreaga regiune a ajuns un focar, colcăiau „coronavirușii” prin baruri ca maradoniștii prin portofelele turiștilor străini rătăciți prin Centrul Vechi. Până s-a aflat despre asta, sute și chiar mii de europeni au contractat virusul.

„Coronavirusul din Ischgl a infectat Europa”, anunță pe burtieră televiziunea germană NTV. Subiectul este o adevărată bombă de presă. Cu tot mai mulți pacienți proveniți dintre turiștii din Ischgl, devine tot mai clar că stațiunea austriacă este Wuhanul Europei, zic nemții. Autoritățile din Tirol resping orice responsabilitate pentru asta, dar între timp au apărut o mulțime de dovezi care atestă faptul că problema era cunoscută acolo de multă vreme.

Pe 5 martie, un grup de 12 persoane din Germania a fost infectat cu coronavirus, deși la momentul respectiv Ischglul era dat ca „cel mai sigur loc din Tirol”. Astăzi, știm că realitatea a fost complet diferită. Coronavirusul își făcea de cap pe străzile stațiunii. Presa daneză raporta săptămâna trecută că peste 130 de nordici au fost infectați acolo. La fel și Norvegia, undeva spre 150 de persoane! Și Germania dă câteva sute – numai din Hamburg au fost 80 de turiști! Fiecare dintre aceștia a infectat alte persoane, care la rândul lor au dat virusul altor persoane și tot așa.

Între timp, autoritățile din Ischgl sunt nedumerite. „Am acționat așa cum ne-au spus șefii de la Viena”, zice acum primarul Werner Kurz. Dar întrebarea este: ați acționat la timp? Pentru că, la 29 februarie, un avion islandez ateriza în Keflavik având la bord un grup de 14 turiști veniți de la Ischgl. Toți erau infectați cu virusul Covid-19! Ce au făcut autoritățile din Tirol, când Rejkavigul a sunat să anunțe cazul? Au întors spatele avertismentului venit din Islanda și au continuat petrecerile, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat! Turiștii s-au plimbat de la un club la altul, din pub în pub – „Trofana”, „Schatzi”, „Kitzloch”, le-au luat la rând. La braț cu ei a mers și coronavirusul. Că deh, apres ski îl bate oricând pe COVID.

Abia la 10 martie s-a dat ordin să fie închise toate restaurantele. Dar a fost prea târziu, mii de turiști au părăsit Ischglul luând „în bagaje” și o amintire nedorită – Covidul!

Potrivit ministrului Sănătății din Germania, răspândirea coronavirusului în Europa se datorează turiștilor din stațiunile de schi austriece. „Epidemia pe care o avem în acest moment are multe de-a face cu «repatriații» din vacanța de schi petrecută în Tirolul de Sud, Austria și Elveția”, a declarat Jens Spahn, ministrul CDU al Sănătății.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.526 afisari

1 COMENTARIU

  1. si la mine tot acolo se propunea vacanta, bate astia de sus sa nu zic,
    cu toate ca se stia, era si fetele de la bucuresti, p acolo, alea producatoare, sa anunte ca sa nu ma duc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger