AcasăNewsStatele Unite și Rusia se învinuiesc reciproc pentru un incident din Marea...

Statele Unite și Rusia se învinuiesc reciproc pentru un incident din Marea Chinei de Est

Sursa foto: Twitter

Statele Unite și Rusia se acuză reciproc pentru o coliziune care era să se producă între două vase de război ce le aparțin.  Cele două mari puteri își impută una alteia un comportament neprofesionist și periculos.

Sursa foto Twitter

Reprezentanți ai Flotei ruse a Pacificului au afirmat că USS Chancellorsville, un crucișător cu rachete dirijate al American Navy, și-a schimbat brusc cursul și a pătruns razant pe lângă distrugătorul rusesc „Amiralul Vinogradov”, care a fost forțat să ia măsuri de urgență pentru a evita coliziunea, arată Reuters. Reprezentanții Flotei ruse au transmis un comunicat conform căruia incidentul s-a petrecut în prima parte a zilei de vineri, în partea estică a Mării Chinei de Est, la momentul când o grupă de nave rusești de război se aflau pe un curs paralel cu un alt convoi de vase ale marinei militare americane. Comunicatul rus precizează că pe frecvența internațională de radio, comandanților navei americane le-au fost adresate avertismente, fiind atenționați că  asemenea acțiuni sunt inacceptabile.

Ba viceversa!

Pe de altă parte, această prezentare a evenimentelor a fost respinsă de purtătorul de cuvânt al Flotei a Șaptea a Statelor Unite, comandorul Clayton Doss, care a transmis, la rândul lui, că manevrele vasului rusesc au fost imprudente și neprofesioniste, și că ambarcațiunea militară americană a trebuit să inverseze direcția motoarelor la întreaga lor capacitate pentru a preveni ciocnirea. De asemenea, US Navy a combătut versiunea rusă în care fusese acuzată de un comportament inacceptabil, afirmând că este numai „propagandă rusească”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
310 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger