AcasăNewsStatele Unite se tem de revolte violente

Statele Unite se tem de revolte violente

Departamentul Homeland Security al SUA se inarmeaza la greu, ca sa faca fata unor eventuale revolte violente ale populatiei.

Politia metropolitana, scoasa pentru manifestantii impotriva investirii lui George W. Bush

Curtea Suprema cauta o modalitate de a impune un control strict al armelor, fara sa atace Amendamentul nr. 2 din Constitutie.

450 de milioane de gloante

Homeland Security se teme de revolte violente in timpul Conventiei Nationale Republicane (27 – 30 august), a Conventiei Nationale a Democratilor (3 – 6 septembrie) si la investirea noului presedinte ales al SUA, la inceputul lui 2013. Teama e cu atat mai mare cu cat criza economica se adanceste, iar autoritatile nu reusesc sa gaseasca o modalitate de a inaspri controlul armelor, intr-o tara in care peste 40 la suta din populatie este inarmata. De aceea, a ordonat echipament antirevolta pentru o unitate speciala de 147 de oameni de la Serviciul Federal de Paza, constand in casti, scuturi, veste de protectie etc. In plus, a contractat 450 de milioane de gloante, pentru urmatorii cinci ani si a angajat sute de agenti de paza pentru institutii si cladiri guvernamentale.

Se impune controlul armelor

Judecatorul Antonin Scalia,  de la Curtea Suprema a SUA, se straduieste sa gaseasca „nod in papura” la Amendamentul nr. 2 al Constitutiei, care protejeaza dreptul americanilor de a poseda arme. Si, se pare ca l-a gasit, declarand ca: ”Amendamentul lasa loc legislatiei pentru controlul armelor, inclusiv al celor de mana”. Scalia vrea sa aduca in zilele noastre amendamentul cu pricina, pentru ca altele erau conditiile in secolul XVIII, cand Parintii Fondatori l-au bagat in Constitutie si „chiar si atunci existau limitari cu privire la natura armelor care puteau fi in posesia civililor”.

author avatar
Adina Mutar
483 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger