AcasăNewsStatele Unite livrează Poloniei alți 1000 de militari americani

Statele Unite livrează Poloniei alți 1000 de militari americani

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că trimite trupe suplimentare în Polonia. Liderul de la Casa Albă nu a promis înfiinţarea unei baze militare permanente, aşa cum aștepta Varşovia, însă a menționat – ce-i drept în trecere – trimiterea a aproximativ 1.000 de militari suplimentari, după ce a evocat iniţial 2.000 de militari suplimentari, în Biroul Oval.

Andrzej Duda și <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a> președinții Poloniei și Statelor Unite Sursa foto Twitter

Trump a spus că „va fi o prezenţă în timp care, sperăm, va creşte treptat”, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu omologul său polonez, Andrzej Duda, care s-a angajat să dezvolte şi susţină finanţarea infrastructurilor necesare în vederea facilitării „unei prezenţe americane sporite”.

Care ar fi nivelul de dorit al trupelor americane în Polonia? l-a întrebat un jurnalist pe Duda. „I-ar plăcea să aibă 250.000…”, l-a ironizat Trump, provocând o izbucnire de râsete  în sala de conferințe.

Aproximativ 5.000 de militari americani efectuează deja rotaţii pe teritoriul polonez, în cadrul operaţiunilor NATO. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a salutat anunţul american, în care vede „angajamentul puternic” al Statelor Unite faţă de securitatea Europei şi „forţa legăturilor transatlantice”.Trump a precizat că militarii urmează să fie transferaţi probabil din Germania unde, a subliniat el, sunt staţionaţi în prezent 52.000.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
77 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger