AcasăNewsStatele din afara zonei euro nu mai vor in UE

Statele din afara zonei euro nu mai vor in UE

111 deputati britanici se opun politicii lui David Cameron in privinta relatiei cu UE

Marea Britanie, Ungaria, Finlanda dau tonul unei revolte in cadrul Uniunii, din cauza liderilor care favorizeaza tarile “crizate” in detrimentul celorlalte.

111 deputati britanici se opun politicii lui David Cameron in privinta relatiei cu UE

Cuplul Sarkozy-Merkel a devenit foarte ofensiv la adresa statelor membre UE care nu sunt in zona euro, in incercarea disperata de a salva “ideea” de moneda unica europeana, care a bagat uniunea in criza financiara, dar si politica.

Ungariei nu-i mai place in UE

Nationalistii unguri nu mai sunt de acord ca tara lor sa faca parte din Uniunea Europeana. Liderul partidului radical nationalist ungar Jobbik, Gabor Vona, a cerut organizarea unui referendum, pentru consultarea populatiei  asupra oportunitatii ramanerii in UE. „Aceasta uniune este nesustenabila in forma actuala si cu sanse mari sa se dezintegreze”, sustine Gabor Vona. Aceasta “tendinta secesionista” nu este doar vorba in vant la Budapesta. Autoritatile au inasprit legislatia bancara si vor ca in cativa ani sa nu mai existe nici macar un credit ipotecar in euro, semn ca ungurii vor sa abandoneze moneda unica inca inainte de a o adopta.

Parlamentarii britanici se cearta ca chiorii

Finlanda cocheteaza, la randul sau, cu renuntarea la euro si revenirea la markka, ceea ce, potrivit analistilor, i-ar aduce numai beneficii: crestere economica, intarirea monedei nationale, sporirea atractivitatii investitiilor finlandeze in strainatate. In Marea Britanie, o motiune care solicita organizarea unui referendum privind mentinerea Marii Britanii in UE a fost respinsa in cursul unui vot marcat de o revolta fara precedent a conservatorilor eurosceptici. David Cameron a pus insa punctul pe “i”: “Interesul nostru national este sa fim in UE si sa ne implicam in stabilirea regulilor”. Ei, asa da!

Arpad Dobre / Adina Mutar

author avatar
eNational
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger