AcasăNewsStareţul unei mănăstiri din Timiș, răpus de COVID: ”Cuvântul său era mângâiere,...

Stareţul unei mănăstiri din Timiș, răpus de COVID: ”Cuvântul său era mângâiere, visele lui speranță pentru cei încercați”

Stareţul mănăstiri Partos, din Timiș, răpus de COVID (foto: Facebook/Mănăstirea Partoș)

Unul dintre cei mai iubiți preoți din Banat, părintele stareț Varlaam de la Mănăstirea Partoș, Padre, cum era cunoscut, a părăsit această lume. Avea doar 42 de ani și luptase peste două săptămâni cu noul coronavirus, fiind internat în spital.

”De astăzi s-a întors Acasă, unde mereu a trăit cu inima, deși s-a dăruit în întregime oamenilor. După 18 zile de luptă cu virusul SARS-COV2, Padre s-a mutat la Domnul”, transmit reprezentanții Mănăstirii unde a slujit părintele Varlaam, pe o rețea de socializare.

Într-un mesaj impresionant, în care îl evocă pe starețul Varlaam, oficialii Mănăstirii, scriu, între altele, că ”Viața sa a fost o Liturghie a slujirii aproapelui, o Liturghie a crucii în ultimele săptămâni și astăzi a biruinței în veșnicie. În 14 ani de preoție și 12 ani de slujire ca stareț a ars mereu pentru cei din jur, ca o lumină în bezna lumii, luminând prin faptă și cuvânt, dăruindu-se tuturor cu iubire și jertfelnicie. (…) A umplut cu zâmbetul lui inimile și ne-a arătat tuturor ce frumos strălucește Chipul lui Dumnezeu în oamenii Săi aleși. A trăit într-o viață scurtă cu toată intensitatea ființei, a ars pentru oameni, pentru credință, slujire și iubire. A trăit neobosit într-o continuă alergare, cuvântul său era mângâiere, visele lui speranță pentru cei încercați. Padre este pentru toți cei din jurul său omul care ne-a învățat iubirea – iubirea căreia îi este de ajuns doar să iubească, fără a aștepta ceva în schimb, nejudecarea aproapelui, omul care te primea cu un zâmbet cald, indiferent cine erai.

A slujit oamenii care, așa cum spunea mereu, „dau sens preoției mele”, ca părinte duhovnicesc, păstor, prieten. Omul care trăia în Cer, deși complet dăruit slujirii semenilor săi, omul dăruit rugăciunii și Liturghiei. Nu a avut nimic al său, bogăția lui erau oamenii… așa era Padre, al tuturor și numai al Cerului, omul pentru care viața de aici era drumul către veșnicie, dar care a trăit pentru a oferi viața cea adevărată sufletelor din jur, pentru a hrăni zeci de copii, de bătrâni, pentru a educa, pentru a alina suferința, pentru a zidi inimile în credință și bucurie”.

Mesajul părintelui stareț după internare

Săptămânile trecute, după ce a fost confirmat cu noul coronavirus, Părintele Varlaam le transmisese credincioșilor un mesaj în care le cerea să respecte regulile stabilite de autorități și specialiști. ”Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit. Voi rămâne probabil internat o vreme. Vă rog să vă amintiți de mine în rugăciunile voastre, după cum să vă rugați și pentru toți bolnavii și pentru medicii și personalul medical care fac atât de mult bine și care au o misiune deloc ușoară.

Vă port și eu în gândurile mele. Sunteți o icoană deasupra căreia mă odihnesc și de la care îmi iau putere. Suntem împreună. Mereu împreună. Respectați, vă rog, regulile. Masca, distanța, igiena mâinilor… Știți cât de mult țin la asta. E esențial! Vremurile nu sunt bune…”, se menționa, între altele, în mesajul postat pe 15 octombrie pa pagina de Facebook a Mănăstirii Partoș.

195 afisari

3 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa-l ierte pe Noul Mucenic Varlaam si sa-l odihneasca in randul Dreptilor alaturi de IPS Nou Mucenic Pimen ! iar pe Dansii sa-i rugam sa mijloceasca inaintea lui Dumnezeu pentru noi!

  2. daca nu ai un medic de familie cat de cat competent si cu sange-n instalatie(fara frica de sistem) si ajungi la spital ,sansele sa iesi viu sunt 50-50% iar cu sechele in urma experimentelor 97%.la ati 65-75 % O mierlesc din incompetenta medicilor si servilisul fata de ordinul primit !!! eu nu cred ca nu avea si alte probleme combinat cu corona si spitalul caput !!! contactativa medicul de familie la cea mai mica suspiciune de simtom si evitati spitalul !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să acord vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024

Voucherele de vacanţă au produs discriminări în societate şi au generat pagubă în bugetul statului. De aceea, e posibil ca anul 2024 să fie...

Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această...

Preţurile alimentelor cresc, la raft, aproape de la o zi la alta. Astfel, s-a ajuns în situaţia ca un produs de bază să ajungă...
proger