AcasăNewsStarea printului Johan Friso, surprins de o avalansa in Austria, este stabila

Starea printului Johan Friso, surprins de o avalansa in Austria, este stabila

Printul Johan Friso alaturi de sotia sa, Mabel, si cele doua fiice, contesele Zaria si Luana

Printul Johan Friso de Orania-Nassau von Amsberg, unul dintre fiii reginei Beatrix a Olandei, surprins de o avalansa vineri la Lech (vestul Austriei), a petrecut ‘o noapte calma’ la spital, dar nu este in afara pericolului, a anuntat sambata, la Haga, Casa Regala.

Printul Johan Friso alaturi de sotia sa, Mabel, si cele doua fiice, contesele Zaria si Luana

„Nu este total in afara pericolului, dar a petrecut o noapte calma si stabila” in unitatea de terapie intensiva a spitalului universitar din Innsbruck, se arata in comunicat. „Medicii care il ingrijesc au afirmat ca starea starea lui nu s-a schimbat”, se mentioneaza in comunicat fara a se face precizari cu privire la ranile suferite de print.

In ajun, spitalul universitar din Innsbruck anuntase ca printul „se afla intr-o stare stabila, dar critica”. Johan Friso, 43 de ani, a fost transportat vineri cu elicopterul la spital. Accidentul s-a produs dupa-amiaza, printul Friso fiind singura persoana surprinsa de avalansa.

Potrivit primarului din Lech, Ludwig Muxel, printul schia in compania unui prieten, in timp ce nivelul de alerta pentru avalansa era de patru pe o scara pana la cinci, dar partea de pista pe care schia nu era interzisa schiorilor.

Printul Johan Friso este al doilea fiu al reginei Beatrix si fratele printului mostenitor Willem-Alexander. El s-a casatorit in 2004 cu Mabel Wisse Smit, este tatal a doua fetite, Luana, 6 ani, si Zaria, 5 ani, si locuieste cu familia la Londra. Guvernul olandez nu a autorizat casatoria si printul Johan Friso nu mai este oficial membru al Casei regale olandeze.

author avatar
Ciprian Purice
525 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger