AcasăNewsStare de urgenta, timp de trei luni, in Turcia. Masura a intrat...

Stare de urgenta, timp de trei luni, in Turcia. Masura a intrat deja in vigoare

La cateva zile de la tentativa de puci, soldata cu peste 200 de decese, dar si cu o stare de incertitudine la nivel intern, seful statului turc a decis instaurarea starii de urgenta.

Erdogan insusi a iesit in fata camerelor de luat vederi, meircuri seara tarziu, anuntand ca masura este valabila pe intreg teritoriul statului turc, timp de trei luni, in baza articolului 120 din Constitutia tarii. Acest interval ar fi necesar pentru a se parcurge pasi in vederea ” eliminarii amenintarii la adresa democratiei”.

Masura a intrat deja in vigoare, la ora 01 a diminetii de joi, dupa ce documentul a ajuns in paginile Monitorului Oficial local. „Nu e nimic care sa ingrijoreze”, a mai declarat Erdogan, citat de hurriyetdailynews.com. In tot acest timp, Executivul are puteri sporite si poate emite decrete cu valoare de lege. De asemenea, in timpul in care statul se afla sub stare de urgenta, pot fi decise modificari in programele posturilor TV si de radio, dar si se pot interzice manifestari si adunari populare.

Anuntul presedintelui a fost primit cu entuziasm de sustinatori ai lui Erdogan, stiut fiind faptul ca mii de persoane au iesit pe strazi, atat in Capitala, cat si in Istanbul, inca din noaptea tentativei de puci, la apelul liderului de la Ankara.

Va reamintim si ca, dupa tentativa de lovitura de stat din 15 iulie, au fost facute mii de retineri si inlocuiri din functie, atat in randul cadrelor militare, magistratilor, cat si al angajatilor din Educatie.

[youtube[tLgpvJi-mjw[/youtube]

sursa foto: facebook.com/RecepTayyipErdogan

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger