AcasăNewsStare de urgenta la Hidroelectrica din cauza secetei. Productia de energie a...

Stare de urgenta la Hidroelectrica din cauza secetei. Productia de energie a scazut cu 5%

Stare de urgenta la Hidroelectrica din cauza secetei. Decizia vine sa protejeze compania in fata clientilor, in conditiile in care productia de energie livrata s-a redus cu 30%.

Cel mai mare producator de energie si-a redus productia de electricitate cu circa 5 % din cauza secetei, anunta ministerul Economiei. Hidroelectrica livreaza in prezent o putere medie de 1800 MW echivalentul a 24% din productia nationala.

Scaderea debitului pe Dunare in aceasta perioada a determinat reducerea cantitatilor de energie produse de Hidroelectrica de la o putere medie de 2100 MW la 1800 MW. Ministerul Economiei afirma ca nu a fost afectata capacitatea societatii de a furniza serviciile necesare functionarii in conditii de securitate a Sistemului Energetic National. Conform datelor companiei, hidrocentrala Portile de Fier este disponibila si furnizeaza energie electrica in limita debitului afluent, potrivit money.ro

Expertii din sector au precizat ca mentinerea acestei perioade de seceta inca doua luni va duce la o scadere a productiei lunare a Hidroelectrica cu 20% fata de ce se programase initial. In plus gradul de umplere a lacurilor la acest moment este de numai 54%. In aceste conditii, spun specialiştii, Hidroelectrica ar trebui sa solicite forta majora pentru a putea reduce livrarile de energie din contractele cu furnizorii fara a suporta daune.

513 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger