AcasăNewsStare de urgenta in Nevada: 10.000 de persoane evacuate din cauza unui...

Stare de urgenta in Nevada: 10.000 de persoane evacuate din cauza unui incendiu- VIDEO

(captura Youtube)

Stare de urgenta in statul american Nevada. Aproximativ 10.000 de persoane au fost evacuate din orasul Reno, in urma izbucnirii unui incendiu de vegetatie foarte puternic. Flacarile sunt foarte greu de controlat din cauza vantului. O persoana a murit si 25 de locuinte au fost distruse.

(captura Youtube)

Autoritatile din Nevada au declarat starea de urgenta vineri, din cauza ca flacarile puternice amenintau orasul Reno, potrivit CNN. Un barbat si-a pierdut viata, iar un pompier a ajuns la spital cu arsuri pe corp. Incendiul a distrus pana acum 25 de case si pune in pericol alte cateva mii. Pana la aceasta ora aproximativ 10.000 de oameni au fost evacuati din zona grav afectata de flacari si fum.

Din cauza vantului care sufla cu 100 de kilometri/ora, misiunea sutelor de pompieri care au intervenit in lupta cu flacarile este ingreunata. „Facem toate eforturile sa incercam sa stingem focul urias”, a declarat guvernatorul statului Nevada, Brian Sandoval, care a tinut sa multumeasca localnicilor si autoritatilor pentru ca s-au implicat in operatiunea de stingere a flacarilor. Pana la aceasta ora nu se cunosc exact cauzele izbucnirii incendiului de proportii.

[youtube]EEyDizr0mMM[/youtube]

395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger