AcasăNewsSTARE DE ALERTA in trei judete: Vrancea, Buzau si Braila!

STARE DE ALERTA in trei judete: Vrancea, Buzau si Braila!

Cele trei judete vizate duminica de o avertizare nowcasting COD ROSU, Vrancea, Buzau si Braila, sunt in continuare in atentia autoritatilor. In aceste zone a fost instituita, de luni incepand, starea de alerta.

Dupa ce e duminica dupa-amiaza incepand, si pana seara, respectiv in intervalul 15-21, Vrancea, Braila si Buzaul au fost sub cod rosu de viscol si ninsoare, fiind vorba de o atentionare emisa in premiera pentru Romania, cel putin de cand a fost instituit acest sistem de avertizare prin intermediul unor „coduri” de vreme rea, cele trei judete sunt, de la pranz incepand, sub stare de alerta, dat fiind faptul ca iarna continua sa faca probleme mari locuitorilor din zonele respective.

Citeste si: Cod galben si cod portocaliu de ninsori viscolite. Care sunt regiunile vizate!

Premierul Ponta a anuntat, luni, in cadrul sedintei comandamentului de urgenta, ca a aprobat instituirea acestei masuri, incepand de luni, de la ora 12. „Am primit propunerea si (…) am aprobat aceasta solicitare in judetele Braila, Buzau si Vrancea. Acest lucru este necesar din punct de vedere legal pentru a avea o coordonare la nivel national, comanda unica in ceea ce priveste operatiunile de spirijn a autoritatilor locale. Situatia intocmita de prefecturi este deja transmisa la Ministerul Administratiei si, incepand cu ora 12, semnez hotararea, o publicam in Monitorul Oficial si pentru cele trei judete suntem in stare de alerta pana la momentul in care se va considera ca se poate revoca aceasta stare”, a precizat seful Guvernului.

Meteorologii au anuntat, pentru prima zia  saptamanii in curs, ca vremea continua sa fie rece si ca nu am scapat de vantul care spulbera zapada Estul, dar si sud-estul tarii se afla sub incidenta unor coduri portocaliu si galben de ninsori si viscol, ce expira la orele 23.

175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger