AcasăNewsStapanul Banatului, ridicat de DNA

Stapanul Banatului, ridicat de DNA

Procurorii DNA au ravasit, la propriu, judetul Timis intr-un dosar in care presedintele pesedist al Consiliului Judetean, Titu Bojin, este acuzat de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Titu Bojin a fost luat de mascati si adus la Bucuresti

In cursul zilei de ieri, au avut loc zeci de perchezitii care, practic, au intors pe dos tot judetul Timis si nu numai. Anchetatorii au cautat documente in zeci de institutii ale statului:  la sediul CJ, la Directia Apelor Banat si la 17 primarii din judet. Titu Bojin, consilierul judetean Marcel Mihoc, 17 primari, managerul Muzeului Satului Banatean, un director de la Administratia Bazinala a Apelor Banat, directorul regional si directorul economic al Directiei Drumuri si Poduri Timisoara au fost audiati in dosarul de coruptie. De asemenea, DNA l-a audiat si pe vicepresedintele AVAS, Stan Popa, procurorii avand dovezi ca si acesta ar fi implicat in faptele de coruptie de care este acuzat Bojin.

Protejatul lui Ilie Sarbu

Potrivit procurorilor, folosindu-se de functia de presedinte al CJ Timis si de pozitia de lider al filialei judetene a PSD, Titu Bojin ar fi identificat primarii din Timis, conduse de alesi locali din PSD, cu care George Didila, prin SC Ecomet West SRL, a incheiat contracte de achizitii publice, cu atribuire directa. In acest demers, Didila ar fi fost sprijinit atat de Titu Bojin, cat si de Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis. In cazul in care primariile care au incheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor incheiate, George Didila apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii sa plateasca, cu celeritate, aceste contracte. Procurorii il suspecteaza pe Titu Bojin ca directiona alocari bugetare din bugetul Consiliului Judetean Timis catre unitati administrativ teritorial din judet, in vederea finantarii contractelor pe care acestgea le aveau in derulare cu SC Ecomet West SRL. Considerat un apropiat si protejat al lui Ilie Sarbu, Titu Bojin a intrat in administratia locala inca din 1986. Bojin este membru al PSD inca de la formarea PDSR, in 1992, iar din anul 2008 este presedinte al filialei Timis a partidului. El este si membru in Comitatul Executiv National al PSD si membru in Consiliul National al PSD.

author avatar
Nicole Ionescu
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger