AcasăNewsStapan peste o jumatate de tara

Stapan peste o jumatate de tara

Miliardaru Ovidiu Tender a pus mana pe o afacere colosala. El a obtinut concesionarea a 5000 de km patrti din teritoriul Gambiei, un mic stat din Africa. Miza intregii afaceri este petrolul.

Micul stat african, Gambia este vazut de Ovidiu Tender ca o oportunitate reala pentru a face profit de sute de milioane de dolari

Dupa afacerile din Senegal, Ovidiu Tender s-a mutat si in Gambia unde a obtinut de la stat concesiunea unui perimetru petrolifer de 5.000 de km patrati in conditiile in care intreaga tara are 10.500 de km patrati. Gambia este cel mai mic stat african, aflat in interiorul Senegalului cu o mica iesire in Atlanticul de Nord. Miliardarul roman a obtinut din partea Guvernului de la Banjul dreptul de explorare si exploatare a acestui perimetru petrolifer, obligandu-se sa imparta cu statul african tot ce va descoperi si va exploata.

El a declarat pentru money.ro ca durata acestui contract este de 25 de ani. Mai mult acesta a mai afirmat ca nu doreste sa se opreasca aici in ceea ce priveste investitiile. „In Africa banii nu se fac, se  produc. Mai vreau aici si 100.000 de ha de teren agricol pe care sa cultiv jatropha. Aceasta planta denumita si „arborele de petrol”, prin prelucrare, da un ulei din care se produce bio-diesel. Vreau explotatii de acest tip si in Senegal dar si in alte tari precum Guineea Bissau ori Guineea Conakry. Pe un termen de 10 ani am intentia sa exploatez un milion de hectare de teren agricol cu aceasta planta tehnica. Estimez o investitie de 400-500 de milioane de dolari numai pentru jatropha”, a mai afirmat Tender.

 

author avatar
Andrei Ispas
738 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger