AcasăNewsStandard & Poor a retrogradat Italia

Standard & Poor a retrogradat Italia

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a criticat decizia S&P, asa cum au fac toti liderii tarilor retrogradate

Cand toti ochii erau atintiti pe agentia de rating Moody’s, Standard & Poor a iesit „miseleste” la atac si a retrogradat Italia.

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a criticat decizia S&P, asa cum au fac toti liderii tarilor retrogradate

De cand Standard & Poor (S&P) a retrogradat America, nimeni n-o mai baga in seama, fiind „retrogradata” de multi beneficiari. Totusi, agentia continua sa socheze, retrogradand tari cand nimeni nu se astepta. Reprezentantii Moody’s anuntasera saptamana trecuta ca mai dau Italiei o luna pana sa se exprime asupra ratingului. S&P nu i-a dat, din cauza guvernului „fragil” – cu Berlusconi prins in scandalul interceptarilor care-l fac de cacao in toata lumea – cu o economie si mai fragila, care nu se asteapta sa aiba o relansare spectaculoasa nici dupa implementarea masurilor de austeritate. Ca nici pe-alea nu se grabesc guvernantii sa le implementeze.

Una peste alta, S&P pare sa aiba dreptate si retrogradarea sa fie pe bune. Doar ca vine intr-un moment nepotrivit, cand Grecia se mai tine doar de un fir de par, insa analistii economici socotesc ca „momentul” nepotrivit se extinde lejer pana in 2012. Ca o prima reactie, Bursa din Milano a deschis in scadere ieri, iar bancile mari pe rosu.

author avatar
eNational
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger