AcasăNewsStandard and Poor's tranteste UE, Germania acuza SUA

Standard and Poor’s tranteste UE, Germania acuza SUA

Cancelarul Angela Merkel nu s-a aratat afectata de ceea ce colegii sai de partid au numit ”complotul” SUA impotriva UE

Standard and Poor’s ameninta UE cu scaderea ratingului ”AAA”.  Politicienii germani acuza un complot al SUA. Angela Merkel se abtine de la comentarii dure.

Cancelarul Angela Merkel nu s-a aratat afectata de ceea ce colegii sai de partid au numit ”complotul” SUA impotriva UE

Vazand ca amenintarea cu scaderea ratingului pentru tarile dezvoltate ale zonei euro n-a avut ecoul scontat, agentia de evaluare financiara Standard and Poor’s (S&P) a decis ”sa rupa pisica”. Evaluatorii americani  au pus sub supraveghere ratingul ”AAA” – cel mai bun posibil –  pentru intreaga Uniune Europeana. Anterior, S&P atentionase 15 state membre UE, inclusiv pe Germania,  avertizandu-le ca le  va scadea clasificarea de triplu A  in urmatoarele luni.

Junghi in coasta Americii

Mai toate statele incriminate au reactionat, insa cei mai vehementi au fost politicienii germani, inclusiv cei din CDU, partidul condus de Angela Merkel. Michael Fuchs, colegul sau din conducerea formatiunii politice, sustine ca in spatele anuntului  S&P se afla un calcul politic, prin care SUA vrea sa abata atentia lumii de la datoria sa imensa, de 15.000 de miliarde USD, mai mare decat a intregii zone euro. La randul lor, alti politicieni germani sustin ca demersul S&P este orientat clar impotriva zonei euro, principalul concurent economic al SUA. ”Agentiile de rating fac ceea ce se pricep ele sa faca”, a comentat sec Angela Merkel, fara a se arata afectata de ”complotul SUA”.

Britanicii pariaza impotriva euro

Cunoscuti pentru euroscepticismul si aversiunea lor fata de moneda unica, britanicii pariaza impotriva euro. Cea mai mare casa de pariuri din Marea Britanie, William Hill, oferea zilele trecute o cota de 10/1 la pariul referitor la disparitia monedei euro in 2012. Desi a scazut ieri la nivelul de 3/1, cota este inca atractiva pentru pariorii britanici.

author avatar
Arpad Dobre
184 afisari

1 COMENTARIU

  1. Uniunea sovietica ailalta s-a obisnuit in ultimul secol sa dea magareata crizelor pe spatele celorlalti.Acum ca UE incearca sa iasa din capcana intinsa de usa prin propriile masuri ataca cu mijloace perfide, inclusiv cu anexa sa din Europa.La noi exista un proverb:daca sapi groapa altuia risti foarte mult.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger