AcasăNewsStan Mustata, magistrat in cazul ICA - dosarul de coruptie a lui...

Stan Mustata, magistrat in cazul ICA – dosarul de coruptie a lui Dan Voiculescu, ridicat de DNA

UPDATE: Stan Mustata a declarat la iesirea de la DNA ca ii este teama ca va fi arestat. In plus, magistratul a mai declarat ca astazi ar fi amanat dosarul ICA a lui Voiculescu. Mustata a negat toate acuzatiile legate de numele sau, atat acuzatiile de luare de mita de la Voiculescu, cat si de la Mihai Stoica. In plus, Stan Mustata spune ca nu a incalcat legea si ca nu este vinovat, iar DNA se bazeaza doar pe vorba, neexistand probe puternice impotriva sa.

„Nu mi-am imaginat niciodata ca voi ajunge in aceasta postura. Mi-e teama ca voi fi arestat! Nu am cerut si nu mi s-au oferit bani. Astazi as fi amanat procesul lui Dan Voiculescu. Cand Viorica Dinu a fost arestata, il judeca tot pe Voiculescu. Nu am simtit amenintari in dosarul ICA. In ordonanta procurorilor nu este precizata nicio suma, apare doar intentia unei persoane de a-mi da bani”, a spus Mustata.

Potrivit Realitatea TV, anchetatorii DNA au mai multe interceptari in care apare o alta persoana, un procuror care ar fi facut legatura dintre magistrat si Voiculescu, si ca Mustata ar fi urmat sa dea o sentinta favorabila.

Dosarul ICA a fost amanat marti. Deocamdata nu se stie data pentru care a fost amanat.

Judecatorul Stan Mustata, membru in completul de judecata care avea astazi termen in dosarul de coruptie al lui Dan Voiculescu, a fost ridicat marti dimineata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Anchetatorii aveau pe numele magistratului mandat de aducere, chiar de la sediul Curtii de Apel Bucuresti. Judecatorul este suspectat de luare de mita, potrivit Hotnews.

Pe 8 aprilie, in ziua in care era programat sa aiba loc unul dintre precedentele termene din dosarul ICA, judecatorul Stan Mustata a facut o cerere de abtinere in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu a fost condamnat, in prima instanta, la 5 ani de inchisoare cu executare.

Stan Mustata sustinea atunci ca nu mai poate judeca dosarul lui Dan Voiculescu dupa aparitia in presa a unor materiale „neadevarate” privind presupuse interese ale magistratului. Cererea sa de abtinere nu a fost acceptata,  asa a a avut loc o noua amanare in procesul lui Dan Voiculescu.

Surse judiciare au declarat pentru sursa citata ca ridicarea cu mandat a judecatorului Stan Mustata are legatura cu dosarul lui Dan Voiculescu, dar si cu dosarul Transferurilor din fotbal, mai precis cazul Meme Stoica. DNA va cere Consiliului Suprem al Magistraturii aviz pentru retinere, perchezitie si arestarea judecatorului.

In plus, numele magistratului Stan Mustata a fost mentionat si in referatul DNA de arestare a judecatoarei Veronica Cirstoiu, care ar fi luat mita peste 600.000 de euro pentru a-l elibera din inchisoare pe Dinel Staicu.

author avatar
Andra Nesu
451 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger